• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2024

12:06

Stević jasan: Očekuju nas sve veći pritisci po pitanju Republike Srpske i KiM! Moramo da se vodimo zaštitom naših interesa

Miloš Rafailović

Politika

Stević jasan: Očekuju nas sve veći pritisci po pitanju Republike Srpske i KiM! Moramo da se vodimo zaštitom naših interesa

Podeli vest

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević kaže da Srbiju u predstojećem periodu očekuju sve veći pritisci što se tiče Republike Srpske i Kosova i Metohije, istakavši da je naša država mora da nastavi da se vodi isključivo zaštitom interesa svog naroda.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče jasno predstavnicima iz Amerike jasno stavio do znanja da neće dozvoliti ugnjetavanje srpskog naroda, da mora da se formira Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji - rekao je Stević gostujući u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

Ukazao je na postojanje trenda u svetu koji se odnosi na prekrajanje istorije.

- Možda je potrebno i nešto pripremiti za dešavanja na istoku Evrope ili za neka buduća dešavanja i iz tog razloga verovatno neko i pokušava da predstavi Srbe kao genocidni narod. Srbija je vekovima bila zemlja koja je napadana i koja se branila. Nikada nije bila osvajač - istakao je Stević.

Prema njegovim rečima, najveći problem za Srbiju su trenutno sankcije prema Rusiji, Republika Srpka i situacija na KiM, kao i neutralnost politike koju vodi Srbija.

- Mi imamo jaku ekonomiju, hteli da priznamo ili ne hteli da priznaju. Tu je izgradnja u glavmom gradu, putevi, železnica...Srbija mora da se vodi samo onim što štiti interese Srbije i srpskog naroda. Ni istok, ni zapad, samo Srbija - dodao je Stević.

Foto: printscreen

 

On očekuje da će biti sve veći pritisci što se tiče Republike Srpske i Kosova i Metohije.

Kada je reč o opoziciji i predstojećim beogradskim izborima, Stević je rekao da mu se čini da oni očekuju da ih neko dovede i kaže im - evo vam Beograd, evo vam sve opštine po Srbiji...

- Oni ne mogu da se dogovore. Termini za izbore im ne odgovaraju, evidentno znaju da građani znaju koga hoće, to su pokazali na parlamentarnim izborima, to će pokazati i na lokalnim izborima, kao i u Beogradu. Građani su pokazali da žele da država ide uzlaznom putanjom, što nije bio slučaj pre 2012. godine - napomenuo je Stević.

Govoreći o derbiju, Stević je naveo da je tuča navijača koja je prethodila utakmici Crvene zvezde i Partizana pokvarila celokupnu sliku.

- Prethodni derbi je bio mnogo bolji - ocenio je Stević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i  BiH! (VIDEO)
Live TV

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH! (VIDEO)

Već mnogo decenija nad srpskim narodom sprovode se zločini. Ipak, u Međunarodnoj zajednici, Srbi su predstavljeni kao zločinci i jednin krivci za ratove na Blakanu. Srpske žrtve se unižavaju, dok se veličaju hrvatski i muslimanski zločinci. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

06.05.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija