• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2024

10:18

Bošnjaci treba da znaju da su oni samo instrument za političke ciljeve! Nas su prve komšije odvodile u logore! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Bošnjaci treba da znaju da su oni samo instrument za političke ciljeve! Nas su prve komšije odvodile u logore! (VIDEO)

Podeli vest

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika, bila je gost "Info jutra" Informer TV. Tokom svog gostovanja pričala je o stradanju Srba tokom ratova u regionu.

Đurđević Stamenkovski napominje da Srbe niko neće poštovati ukoliko prikrivaju svoja stradanja kroz istoriju.

- Nažalost, niko neće preneti, od međunarodnih medija, barem na Zapadu, da su među nama bili članovi porodica žrtava srebreničkog kraja. Kao da Srbi nisu stradali u Podrinju. Da li neko nije vredan samo zato što je Srbin? Zamislite takvu pretencioznost da zemlja koja je u 20. veku odgovorna za stradanje desetine miliona. Nemačka je želela da evropski poredak bude nemački poredak. Vi sada određujete ko je genocidan, a ko nije. Oni uopšte nisu solidarni s tim bošnjačkim žrtava. Bošnjaci treba da znaju da su oni samo instrument za političke ciljeve. Uvek postoji neka druga pozadina. Nas su prve komšije odvodile u logore. Mi moramo biti mudri, oprezni i odgovorni. Moramo da shvatimo da nas niko neće poštovati ako zatrpavamo svoja stradanja. Da li je neko rekao: vidite kako su Srbi korektni i neće da potežu te teme? Ne. Oni sada osporavaju da je bilo stradalih i izgladnjivanih u Jasenovcu - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Foto: Masha Bandjur

Milica Đurđević Stamenkovski

Ona ističe da se oni koji su protiv Srba nagrađuju za svaki potez koji naprave, ma koliko svirep on bio.

Oni su postavili albanske gradonačelnike u oblastima gde žive Srbi. Ne samo da se oni bore protiv Srbije na Kosovu i Metohije, već i protiv Srba tamo. Srbi na Kosovu su najugroženija manjina u Evropi. Poruka je: svako ko je protiv srpskog naroda na Balkanu, bez obzira na to šta čini, koliko svirepo to bilo, biće nagrađen zbog toga. Ovo su poslednji trenuci tako bahatog ponašanja. Videćemo kako će se završiti izbori u SAD. Neophodno je da imamo strpljenje i pokažemo da smo narod koji može da čeka. Njihova je namera bila da se ono što se desilo u Ukrajini iskoristi protiv Srbije. Da uvedemo sankcije Rusiji i suspendujemo odnose s njom. Oni su želeli da nam amputiraju tu sigurnost i dokusure nas do kraja - zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija