• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2024

16:56

Gujon pravo u metu, razotkrio perfidne igre: Jasno je ko podržava Srbiju i međunarodno pravo, a ko ne!

Masha Bandjur

Politika

Gujon pravo u metu, razotkrio perfidne igre: Jasno je ko podržava Srbiju i međunarodno pravo, a ko ne!

Podeli vest

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ocenio je da na osnovu svega što se dešavalo prethodnih dana, a što se odnosi na Srbiju, može da se vidi ko podržava našu zemlju i međunarodno pravo, a ko ne, prenosi RTV.

Komentarišući sve što se prethodnih dana dešavalo - od predloga rezolucije o Srebrenici, glasanja za prijem Kosova u Savet Evrope i na pitanje da li je sada jasno ko je prijatelj Srbiji a ko ne, Gujon navodi da jeste, ali da država treba da nastavi da se bori.

- To je ono što je predsednik Vučić rekao, da ćemo se boriti na svakom mestu gde možemo, iako je ta borba neravnopravna, jer danas svedočimo tome da je zakon jačeg ono što preovladava u svetu, u svim institucijama, međunarodnim organizacijama od Saveta Evrope do Ujedinjenih nacija, da se puno toga zloupotrebljava i to nažalost na štetu Srbije i srpskog naroda. I zato moramo sada da intenziviramo naše napore i da svako da svoj doprinos -  rekao je Gujon za Tanjug.

Foto: Masha Bandjur

 

On je naveo i da se Srbija nalazi u posebnoj situaciji, jer je okružena zemljama sa kojima mora da sarađuje ekonomski, a koje politički ne gledaju blagonaklono na nju i ono što se dešavalo na ovim prostorima.

- To su partneri, to su zemlje sa kojima moramo da sarađujemo i ne možemo bez njih. Niti oni mogu bez nas, da se razumemo - rekao je on.

Na pitanje koliko je važno da Srbi budu jedinstveni, a samim tim i održavanje popodnevnog skupa u Banja Luci kao znak podrške protiv rezolucije o Srebrenici, Gujon navodi da nije lako biti Srbin u dijaspori u trenutku kada mnogi propagiraju neistine.

- Nažalost, propaganda je najjača u dijaspori. Nemate kao kod nas više kanala, više medija, više novina, nedeljnika, koji će govoriti iz više uglova. Tamo ako kažu da su Srbi genocidan narod, svi mediji će to preneti. To će da uđe u školski sistem. Neće biti drugačijih tonova, drugačijih mišljenja, biće jednostrano - rekao je on.

Gujon je najavio i da će Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu 18. i 19. maja organizovati najveću smotru srpskog folklora dijaspore u Beogradu.

- Da im pokažemo da treba da budu ponosni na ono što jesu, ponosni na svoju kulturu, ponosni na svoje kolo koje je deo sada i pod zaštitom Uneska, ponosni na svoj identitet i da Srbi nemaju ničega da se stide, nikad i nigde u svetu - rekao je Gujon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Gujon odgovorio Violi fon Kramon: Ne širite lažne vesti, sramite se!
Politika

Gujon odgovorio Violi fon Kramon: Ne širite lažne vesti, sramite se!

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporu i Srbima u regionu Arno Gujon reagovao je na objavu poslanice Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo i Metohiju u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon o navodnoj zabrani prelaska na Batrovcima za vozila sa Kosova i Metohije, rekavši da su u pitanju lažni snimci.

17.04.2024

18:24

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15