• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.Č.

26.02.2024

09:01

ESTRADAnje! Mili Čolić: Počinje trka za Malme

Miloš Rafailović

Kolumne

ESTRADAnje! Mili Čolić: Počinje trka za Malme

Podeli vest

Na Evroviziju nikada ne ode vaš, već favorit nekoga koga poznajete

Švedski grad Malme treći put u istoriji Evrovizije biće domaćin šoua za koji mnogi kažu da je takmičenje lakih nota, a ja dodajem - i teških nastupa. Evrovizija će se ove godine održati 7, 9. i 11. maja, a trka za predstavnika Srbije, u Beogradu, na Košutnjaku, inače epicentru domaćeg šou-biznisa, održaće se tokom ove nedelje.

Već sutra uveče, u utorak, gledaćemo prvo polufinale, u četvrtak drugo, a u subotu i veliko finale, tokom kog ćemo saznati ko će nas predstavljati ove godine. Treći put zaredom organizuje se festival Pesma za Evroviziju, a interesovanje je veće nego prošle i sigurno će biti manje nego naredne godine.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Na zvaničnom kanalu RTS-a već mesec dana objavljene su numere svih 28 učesnika. Za sada, po klikovima, pregledima, ali i po komentarima javnog mnjenja i korisnika društvenih mreža, najviše prašine je digla mlada i lepa Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo". Odmah za njom kao glavni favoriti navode se i Zejna, Konstrakta, Teja Dora, Zorja, a od muškaraca najviše se govori o Filariju i Džordžiju. Lično, ja na spisak dodajem i Ivu Lorens i Marka Mandića.

E, sada, da ne napišem "e, do k....", sve utiske koje nisu mogle da prenesu samo pesme koje smo slušali pojačaće takmičari svojim nastupima. Izgled scene se do prošle nedelje držao u strogoj tajnosti, a onda bum-tras! Na Instagramu su se pojavile fotografije bine koja izgleda odlično i iznad svih očekivanja. Led ekrani, još led ekrana i sve u led ekranima najjednostavniji je opis za one koji možda nisu videli scenu sastavljenu od led ekrana, naravno.

Foto: Miloš Rafailović

 

Stručni žiri, čija imena se objavljuju nakon festivala i za koja se ispostavi da su "prestručni žiri", drži se u strogoj tajnosti. Lakše ćete naći nilskog konja u Velikoj Moravi nego što ćete saznati ime muzičkog stručnjaka koji sedi u žiriju. Ali što se ono kaže: "strpljen - spasen".

Od sutra, pa sve do subote uveče moramo biti koncentrisani i pametni. Situacija je fluidna i fleksibilna, a mi moramo da vodimo računa da ne kolabiramo. Ovogodišnja Pesma za Evroviziju biće odlična pizdarija, a ja sam uzbuđen kao nevina činčila i jedva čekam ko će iz zgrade RTS-a izaći kao pobednik i spakovati kofere za Malme.

Važno je ko će nas predstavljati jer Evrovizija od Srbije očekuje mnogo. Mi sami od Srbije na Evroviziji očekujemo još više. Favoriti su tu, znamo i ko najviše želi da ode, ali meni se javlja da je moguće i iznenađenje. Ne obično, već veliko u vidu nekog "autsajdera" koga do sada niko nije primetio. S tim u vezi nameće se Kat Dosa i "Tajni začin".

Sve je moguće, verujte mi. Za kraj da znate da na Evroviziju nikada ne ode vaš, već favorit nekoga koga poznajete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija