• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2024

19:43

Vreme radi protiv Albanaca na KiM! Industruju i hranu nemaju, a Kurtijeva politika ih je svela na izvoz pukih sirovina! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Vreme radi protiv Albanaca na KiM! Industruju i hranu nemaju, a Kurtijeva politika ih je svela na izvoz pukih sirovina! (VIDEO)

Podeli vest

Zasedanje Saveta bezbednosti UN po pitanju uzavrele situacije na KiM i čvrst stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića, komentarisali su gosti Secijalne emisije, novinar Politike Marko Lakić i politički analitičar Milutin Ilić.

Novinar Politike Marko Lakić istakao je da se Vjosa Osmani pojavila ispred Saveta bezbednosti kao fizičko lice, dok se predsednik Vučić pojavio kao predstavnik Srbije.

- Predsednik Srbije je mogao da ostane u Beogradu i da priča šta mu se kaže, ali ovo njegovo obraćanje u UN je dokaz da konačno nešto učimo iz istorije. Mi nikad nećemo priznati Kosovo, a crvena linija odbrane je u našim glavama i dok ga mi ne izdamo biće naše. Imam troje dece i želim da žive u prosperitetnoj državi i nisam otišao da vozim kamion u Poljskoj, zato ne želim rat Srbiji. Ko je od Srba kad je napustio politiku ostavio svom narodu memoare, niko i time ne učimo ništa i ponavljamo iste greške. Na nivou BiH su Srbe optuživali za masovno silovanje, a kada im to nije prošlo to pokušavaju da zakače za KiM. Vjosa Osmani nastupa ispred UN kao fizičko lice, to je detalj, ali ne odlučujući, jer su oni previše tamo investirali da bi se odjednom probudili i prigrlili Srbiju. Vreme radi protiv Albanaca na Kosovu, oni nemaju nikakvu proizvodnju, zbog bombardovanja ne mogu da uzgajaju ni svoju hranu, industrija im je nepostojeća i jedino što izvoze su sirovine - rekao je Lakić.

Foto: Tanja Andric

 

Politički analitičar Milutin Ilić naveo je da Amerikanci pokušavaju da sačuvaju svoj ugled od "kineskog šamara" guraju Srbiji nemačko-francuski obmanjivački format.

- Posle rata ovde sam se posvetio proučavanju diplomatije, jer mi lično iskustvo govori da uvek trebamo dati šansu dijalogu. Međutim mnogo su ponizili naš narod i stopa besa i nezadvoljstva može mnogo eskalirati u slučaju rata. Države koje nisu bile kolonijalne sile nisu razvile ucenjivačke i manipulativne sposobnosti. Amerikanci da bi sačuvali svoj integritet od "kineskog šamara", kod nas guraju nemačko-francuski obmanjivački format iza čega stoji duboka država koja je iza Bajdena u borbi protiv Trampa. Događa se da Amerikanci nisu stvarna sila, jer nisu poslali milione vojnika u Evropu, već žele legije lojalnih Albanaca i drugih koji bi za njih ratovali na Istoku - rekao je Ilić.

Foto: Tanja Andric

 

Politički analitičar Miloš Laban govorio je da za razliku od režima Vojse Osmani srpska strana reaguje diplomatski, smireno i hladne glave.

Ovo što se događa na Savetu bezbednosti, je Vučićev govor koji je bio primeren situaciji, elokventan i autoritativan. U situaciji u kojoj smo mi sad mora se reagovati smireno i hladne glave, za razliku od druge strane koja gubi živce, progoni Srbe i podmeće neke lažne izbore. Pobeda Ruske Federacije u Ukrajini je neizbežna, a ovaj novac koji je odobrio američki parlament koji, odobrene je samo onog momenta kada ga je Bajden preimenovao iz paketa pomoći u kredit - rekao je Laban.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija