• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2024

17:14

"Detetu je mogao neko da priđe i samo je odvede!" Psiholog otkrio: Evo zašto Dankina majka nije čula njen plač

shutter/društvene mreže

Društvo

"Detetu je mogao neko da priđe i samo je odvede!" Psiholog otkrio: Evo zašto Dankina majka nije čula njen plač

Podeli vest

Snežana Anđelić, dečji psiholog o tome što majka nije čula plakanje nestale Danke.

Terenska pretraga za nestalom Dankom Ilić (2) je obustavljena, a policijske snage su tokom celog dana i preko cele noći tražili dete. Obilazili su svaki ćošak naselja, međutim, od nestale devojčice ni traga, ni glasa. Mnogima se sada javlja sumnja da je mala Danka oteta, a posebno ih plaši činjenica da se, prema saopštenju MUP-a, devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Snežana Anđelić, dečji psiholog, otkrila je na koji način majka malene Danke nije mogla da čuje plač svoje ćerkice.

- Detetu u sekundi može nešto privući pažnju, a to posebno znači za malo dete. Dovoljno je da vidi nešto šareno, neku igračku i da ode. To su stvarno sekunde u kojima može dete da nestane. Zato što ta deca neće to nikako pokazati, neće vas povući za ruku jer još uvek to ne znaju, nemaju životna iskustva, ne znaju ništa. Mama, jel smem da idem tamo? To će uraditi neko starije dete koje ste vi već tu negde vaspitali. Ovako malo dete ono bukvalno vidi šarenu loptu i otišlo je. Što znači da je dovoljan trenutak roditeljske nepažnje da to dete nestane. E sad, ne može ono da nestane kilometrima daleko - rekla je Anđelić.

Foto: Informer

 

Kako je navela, kratak je vremenski period za koji je Danka mogla daleko da odluta.

- Znači, majka već u sledećem trenutku, posebno u ovoj okolini, brže može da uoči to dete na nekoj distanci nego što to možete u nekom tržnom centru kad se dogodi. Jako je kratak taj vremenski interval da to dete baš tako samo odluta negde, a da se ne čuje plače. Dakle, tom detetu je neko mogao da priđe, da mu da nešto zanimljivo i da ga povede. Da ona to ne čuje, ne vidi, zato što će dete u takvim trenucima poći. Pa će posle plakati kad vidi da mame nema - ističe Anđelić.

Podsetimo, danas je treći dan potrage za malom Dankom, dvogodišnjom devojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u naselju Banjsko polje kod Bora. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Devojčica je smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm, saopštio je MUP.

Ovaj slučaj potresao je celu Srbiju, a detaljnu hronologiju ovog nestanka možete pročitati u posebnoj vesti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija