• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.03.2024

10:07

Noćenje u ovoj banji za samo 820 dinara! Voda iz "Slonovog dupeta" je njena najveća prednost!

Shutterstock, Pexels

Društvo

Noćenje u ovoj banji za samo 820 dinara! Voda iz "Slonovog dupeta" je njena najveća prednost!

Podeli vest

Na tri i po sata vožnje od Beograda, u neposrednoj blizini Dimitrovgrada nalazi se pravi lekoviti raj – Zvonačka banja.

Zvonačka banja je bogata prirodnim lepotama i atrakcijama, a u njenim lekovitim vodama uživali su i stari Rimljani. Ova banja se nalazi u jugoistočnom delu Srbije, a ime je dobila po selu Zvonce blizu kog se nalazi.

Zbog nadmorske visine na kojoj se nalazi i prirode koja je okružuje, vazduh u Zvonačkoj Banji izuzetno je čist i svež, a i specifična je ruža vetrova koja se ovde nalazi. Sve ovo čini da je Zvonačka banja pored banjskog lečilišta i jedno klimatsko i vazdušno lečilište – jedan pravi, mali, prirodni, lekoviti raj.

Zvonačka Banja je mesto koje donosi mir, koje ponovo spaja sa prirodom i vraća Vam onu harmoniju duše i tela koju ste najverovatnije izgubili. Osim adekvatne medicinske usluge možete uživati i u mnogim turističko-sportskim atrakcijama poput: lova, ribolova, raznih sportova sa loptom.

Nadomak ove banje nalazi se i izvor koji je poznat po svom specifičnom nazivu "Slonovo dupe". Ovaj izvor nazvan tako po jakom mlazu vode koja izbija iz stene nalik na slonov rep.

Foto: Foto: Printscreen/You Tube

 

Jedno od najviših prirodnih lečilišta

Pored činjenice da je ova banja jedno od najviših prirodnih lečilišta u Srbiji, dodatnu draž boravku daje ne samo čist vazduh, već i obilje lekovitog bilja koje opija i izgledom i mirisima. Na ovom lokalitetu je i Specijalni rezervat prirode „Venerina padina“, na kom raste retka vrsta paprati – venerine vlasi.

Uprkos tome što je turistički gotovo sasvim zapostavljena, u Zvonačku banju svakako vredi otići makar na jedan dan zbog prelepe prirode.

Cene smeštaja su pristupačne, pa se noćenje može pronaći i za samo 7 evra (820 dinara) po osobi, a često i niže.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi upozoravaju, Fico je samo početak, u opasnosti su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad!
Nimalo naivno

Rusi upozoravaju, Fico je samo početak, u opasnosti su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad!

Ruski političari i zvaničnici sugerišu da bi ukrajinske obaveštajne službe, uz ključnu podršku Zapada, mogle da stoje iza atentata na slovačkog premijera Roberta Fica. Oni upozoravaju kako je malo verovatno da će ovo biti poslednji slučaj ove vrste i da su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad verovatna meta - nebitno na kojoj poziciji se nalazili!

17.05.2024

08:34

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija