• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Kurir.rs

04.01.2024

16:07

U Leskovcu grmelo i sevalo kao da je sredina jula! Meštani zabrinuti zbog munja oko Božica, a evo šta kaže narodno verovanje

Shutterstock

Društvo

U Leskovcu grmelo i sevalo kao da je sredina jula! Meštani zabrinuti zbog munja oko Božica, a evo šta kaže narodno verovanje

Podeli vest

Snažno nevreme zahvatilo je Leskovac malo pre 14 sati. Nad Rudarskom Kosom, udaljenom oko par kilometara od Leskovca, sevalo je i grmelo kao da je sredina jula, kada su vremenske nepogode vrlo česte u ovom kraju.

Nalet jake kiše nošen seveozapadnim vetrom i po kojom ledenom kuglicom zasipao je taj deo leskovačkog Pomoravlja ka Vlasotincu, praveći poveću štetu mladim voćnjacima i plastenicima sa ranim povrćem u parcelama duž Južne Morave.

Stariji Leskovčani Ivan i Mile sa periferije grada, u naselju prema Rudarskoj kosi, veruju da je kiša oko pravoslavnog Božića, znak da će godina da bude rodna, bez imalo suše, ali ih brine sevanje munja, grmljavina i gradonosna kiša usred zime kad joj vreme nije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12