• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Ekapija

17.12.2023

09:01

Putevi Srbije saopštili: Petlja Jakovo puštena u saobraćaj

RINA

Društvo

Putevi Srbije saopštili: Petlja Jakovo puštena u saobraćaj

Podeli vest

Petlja Jakovo puštena je u saobraćaj juče u 12.30 časova kada su njome prošli i prvi automobili, saopštili su JP Putevi Srbije. Kako su istakli u ovom preduzeću, izgrađene su četiri jednosmerne saobraćajnice širina kolovoza 6 metara (jednotračni kolovoz 3,5 m sa zaustavnom trakom 2,5 m) i širine bankina od 1,5 metara.


- Ukupna dužina saobraćajnica iznosi 2,242 km, a površina kolovoza ulivno-izlivnih saobraćajnica i proširenja zaustavne trake autoputa je 11.230 m2. Trake za usporenje i ubrzanje vozila su na delu zaustavne trake profila autoputa - naglašavaju u ovom preduzeću.

Izgradnjom je, kako dodaju, obuhvaćeno i javno osvetljenje za nove saobraćajnice, telekomunikacionu infrastrukturu, sistem za detekciju saobraćaja i video nadzor.

- Novoizgrađena petlja zadovoljiće buduće korisnike autoputa, posebno one koji idu ka industrijskoj zoni u Jakovu, a takođe će i svim stanovnicima okolnih naselja omogućiti brži pristup autoputu. Centar Surčina će biti zaštićen od tranzitnog i teretnog saobraćaja, što će smanjiti gužve i povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju - ističu u ovom preduzeću.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12