• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2023

14:20

Inicijativa Informera: Da škola i bulevar u Beogradu ponesu ime đenerala Božidara Jankovića!

Miloš Rafailović

Društvo

Inicijativa Informera: Da škola i bulevar u Beogradu ponesu ime đenerala Božidara Jankovića!

Podeli vest

Redakcija Informera uputila je javno apel u vidu inicijative da se barem jedna velika škola, kao i jedna velika ulica poput bulevara nazove po đeneralu Božidaru Boži Jankoviću.

Đeneral Božidar Janković je pravi srpski junak, koji je nepravedno bio zapostavljen decenijama. Danas se ta nepravda ispravila! 

Veliki junak i oslobodilac Kosova Božidar Janković dobio je spomenik u Beogradu!

On je 1912. godine ušao sa vojskom u Prištinu, i oslobodio Kosovo od Turaka.

Foto: Miloš Rafailović

 

Redakcija Informera uputila je javnu inicijativu da se oda počast ovom velikom srpskom junaku, tako što će se bar jedna osnovna škola u Beogradu i jedna velika ulica ili bulevar u prestonici nazvati po njemu.

Kako smo naveli, đeneral Božidar Boža Janković nepravedno je bio zapostavljen više od jednog veka, a sada je pravo vreme da ispravimo ovu nepravdu i nazovemo školu i ulicu po njemu! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19