• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2022

10:23

GODINU DANA OD SMRTI MUAMERA ZUKORLIĆA! Supruga Elma pokazala slike od pre 17 godina, OVAKO SE SEĆA ŽIVOTA S NJIM! (FOTO)

printscreen

Društvo

GODINU DANA OD SMRTI MUAMERA ZUKORLIĆA! Supruga Elma pokazala slike od pre 17 godina, OVAKO SE SEĆA ŽIVOTA S NJIM! (FOTO)

Podeli vest

Danas se navršava tačno godina od iznenadne smrti muftije i narodnog poslanika u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića, koja je prošle godine na ovaj dan iznenadila javnost u Srbiji jer je pokojni Zukorlić preminuo mlad - u 51. godini

Povodom godišnjice, muftinica Elma, njegova druga supruga po šerijatu s kojom ima četvoro dece, objavila je na svom Instagram profilu zajedničke fotografije u spomen na njihovu ljubav i bračni život.

Muamer Zukorlić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je 6. novembra 2021. u 51. godini od srčanog udara.

Foto: Instagram/Elma Zukorlić

Muamer i Elma Zukorlić pre 17 godina

Osnovnu školu je završio u selu Ribariće kod Tutina, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu. U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo a post-diplomske studije u Libanu.

Ima dve supruge, koje žive odvojeno sa svojom decom - Umeja u stanu, a Elma u kući u centru Novog Pazara. Za sobom je ostavio osmoro dece.

Biografija

Akademik Muamer Zukorlić rođen je 15.2.1970. u selu Orlje kod Tutina. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a Medresu „Gazi Husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šeriatskog prava (Usuli fikh) okončao na Islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini (Alžir), zvanje magistra stekao iz oblasti egzegeze Kur'ana (Tefsir) na Univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju (Liban), a doktorirao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Redovni je član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU), piše na sajtu Skupštine Srbije u biografijama poslanika.

Akademik Zukorlić autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemiologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina. Tečno je govorio, pisao i čitao na arapskom jeziku, govorio je i turski jezik, a služio se engleskim jezikom. Oženjen je i otac osmoro dece, i deda sedmoro unučadi.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija