• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

12.05.2022

13:24

RAZAPELI SU STRELE NA NAS, UMESTO DA BUDU NAŠ ŠTIT! Ćutim, ali ne znam dokle ću... Muftijina udovica o napadu na njenu porodicu

printscreen

Društvo

RAZAPELI SU STRELE NA NAS, UMESTO DA BUDU NAŠ ŠTIT! Ćutim, ali ne znam dokle ću... Muftijina udovica o napadu na njenu porodicu

Podeli vest

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga pokojnog Muamera Zukorlića, posle njegove smrti, kako je otkrila, našla se na udaru dela njegove porodice. I ćutala je, kaže, ćuti i dalje, ali ne zna dokle će izdržati. Ipak, njene objave preko društvenih mreža, šalju prilično jasnu poruku - da odnosi u porodici pokojnog muftije nisu dobri

Ona je juče, posle incidenta na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru čija je predsednica, a gde su se sukobile dve grupe obezbeđenja, staro koje je vodio Zukorlićev brat Muhamed i novog koji je ta visokoškolska ustanova anlagažovala po ugovoru, objavila i fotografije svoje i Zukorlićeve dece uz poruku: "Ko čuva muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta muftijin amanet?"

Na naše pitanje na koga se ova poruka tačno odnosila i kome zapravo smeta muftijin amanet, odnosno, očigledno njihova deca na koje kroz fotografije aludira, Elma Elfić Zukorlić kaže:

- Izjava se odnosila na sve one koji se kunu u Muftijin amanet, a od prvog dana od njegovog ukopa su nasrnuli na moju maloletnu decu i mene. Razapeli su strele na nas, umesto da nam budu štit. Iz poštovanja prema rahmetli muftiji, ćutala sam i i dalje ćutim i ne znam dokle ću izdržati. Samo ću vam reći da je moj sin dženazu ocu na trgu klanjao u drugom redu, a ne u prvom redu sa porodicom.

 

 

Zukorlićeva udovica objašnjava i zbog čega su odnosi sa delom njegove porodice takvi kakvi jesu:

- Ljubomora koja je taložena zbog njegove ljubavi, poštovanja i poverenja koju je gajio prema meni i deci je isplivala nakon smrti. Želeći da nas degradiraju, omalovaže i izbrišu, iako se on za života javno ponosio nama. Za razliku od svih njih koji me napadaju, o mom radu sa muftijom svedoče audio i video snimci i fotografije, njegovi govori i gostovanja gde govori o meni, pesme koje mi je pisao, rezultati koje sam dala na polju Islamske zajednice i obrazovanja kao i u muftijinom životu i radu - kaže nam ona.

Otkriva i još jedan detalj iz poslednjih dana života Muamera Zukorlića:

- Zadnji ručak u Klubu poslanika slavio je sa najbližim saradnicima moje imenovanje na poziciju pomoćnika ministra. A cveće sam dobila od Jahje Ferhatovića (poslanik SPP i jedan od najbližih saradnika pokojnog Zukorlića, prim. aut. ) koji je danas idejni vođa napada na mene. Napadajući nas, oni zapravo napadaju rahmetli muftiju i njegov privatni i poslovni život. Skoro 18 godina bila sam njegov najbolji prijatelj, saborac i supruga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija