• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2023

09:00

INFORMER PODKAST: Repetirao sam pištolj u avionu! Dragiša Binić i Nikoslav Bjegović o Arkanu, Ceci i devedesetim!

Miloš Rafailović

Podkast

INFORMER PODKAST: Repetirao sam pištolj u avionu! Dragiša Binić i Nikoslav Bjegović o Arkanu, Ceci i devedesetim!

Podeli vest

U drugom delu nove epizode Informer podkasta Dragiša Binić nam je ispričao kako je jedini uneo pištolj u avion, a Nikoslav Bjegović otkrio ko ga je spasio besa Željka Ražnatovića Arkana posle utakmice Obilić - Crvena zvezda.

- Ja sam imao i dozvole, voleo sam oružje. Posle Barija, jedini sam uneo pištolj iz Italije u avion. Radmilo Bogdanović ministar policije završio nabavne dozvole za mene i njega, kupili dve berete zajedno. Ja kupio i opasač kaubojski, izbacio igračku, stavio pištolj u futrolu. I veselje u avionu, a Radmilo me pita: "Jesi ostavio pištolj dole", odgovaram "Ne kod mene je". Uzimam pištolj i repetiram, on čovek u čudu - saopštio nam je Binić nesvakidašnje iskustvo.

Nikoslav Bjegović je u dresu Crvene zvezde igrao mnogo derbija protiv Partizana, ipak, kada je njegova generacija u pitanju, uvek se pominju utakmice sa Obilićem na čijem čelu je tih godina bio Željko Ražnatović Arkan.

Bivši Zvezdin fudbaler ispričao je kako su mu se jedanput bukvalno odsekle noge na meču igranom na Vračaru.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Bio je neki faul Juškića na meni posle kojeg sam završio Arkanu maltene u zagrljaju,  tako me pokupio. I ja sam tu nešto izgovorio pred "komandantom" i njegovim ljudima. On je izgovorio nešto, meni su se odsekle noge, to više nisam bio ja. Završila se utakmica, izgubili smo Kup, ne znam gde se nalazim i uveče me zove naš golman Jevrić, a njega je Arkan prvo iz Prištine doveo u Obilič i bili su mnogo dobri. Zove Jevra i kaže, "Bjega sve je u redu, nema frke kaže komandant" i meni lakne - prisetio se tih devedestih Bjegović. 

Sa Dragišom Binićem smo pričali i o njegovom odnosu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, kumom Cecom, o osnivanju Srpske dobrovoljačke Garde, proslavi titule prvaka Evrope, kada je dobio "ušati" pehar na sedam dana i šetao ga Srbijom (nije, potvrđuje, mokrio u njega, kako je pričao Vladimir Jugović).

- Da jesam, rekao bih - dodao je.

Jedna od tema bila je i njegova vikendica, "ukrašena" lavovima i sa četiori "S" na ulazu, nameštaju koji podseća na vreme Cara Lazara, a otvorio je dušu i pričao da gradnja vikendice ima veze i sa Miloradom Ulemekom Legijom. 

Nikoslav Bjegović nam je govorio i o danima provedenim u Fudbalskom savezu Srbije, i ženskoj reprezentaciji  u kojoj je bio direktor i selektor mlađih kategorija, kumstvu sa pokojnim Goranom Bunjavčevićem i njegovim poslednjim danima sa njim. 

- Poslednje reči koje mi je izgovorio bile su"Bjega, ženski fudbal" - otkrio nam je Bjegović u našem podkastu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija