• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.P.

18.11.2023

09:30

Ne propustite! Bane Ivković u Informer podkastu: Tek kad sam prišao ćerki, shvatio sam da mi je revolver za pojasom!

Masha Bandjur

Podkast

Ne propustite! Bane Ivković u Informer podkastu: Tek kad sam prišao ćerki, shvatio sam da mi je revolver za pojasom!

Podeli vest

Branislav Bane Ivković, univerzitetski profesor, nekadašnji ministar i visoki funkcioner SPS, bio je gost našeg podkasta, koji će premijerno biti emitovan u subotu, u 22.30 na Informer televiziji.

Legendarni Bane nam je otkrio da potiče iz najuglednije bijeljinske porodice, koja je, pre Drugog svetskog rata, između ostalog, posedovala i automobil marke "ford".

Ivković je ispričao kako su ustaše 1941. planirale da pobiju sve članove njegove familije i da ih je od pogroma spasila komšinica muslimanka, ali i da je njegov stric bio četnički vojvoda, dok mu je otac bio u partizanima.

On je otkrio i da je pisac Vuk Drašković napisao roman "Sudija" po motivima iz suđenja njegovom ocu Nebojši u Tuzli i da je zbog toga imao poštovanja prema lideru SPO i kad su bili najžešći politički protivnici.

Pričao je gost Informer podkasta i o prvom susretu sa Slobodanom Miloševićem, o neprijateljima u SPS, ali i o do sada nepoznatim detaljima u noći kad je Milošević uhapšen.

- Te večeri moja ćerka je slavila 18. rođendan sa njenim drugarima. Rekao sam to Slobi, a on mi je kao iz topa odgovorio: "Idi, Bane, čestitaj ćerki rođendan." Kad sam stigao, zagrlio sam ćerku, prišli su mi i njeni drugari, a onda su odjednom zaćutali - tek tada sam shvatio da imam "kolt" za pojasom - ispričao nam je Ivković.

Šta je sve Branislav Ivković rekao u našem podkastu, pogledajte u subotu u 22.30 samo na Informer televiziji.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija