• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2024

22:24

Velike sile žele da proglase Srbe za genocidan narod! 2015. ruski veto spasao Srbiju! Šta će biti danas? (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Velike sile žele da proglase Srbe za genocidan narod! 2015. ruski veto spasao Srbiju! Šta će biti danas? (VIDEO)

Podeli vest

Trenutno svedočimo napadima na srpstvo i na sve tekovine srpskog naroda. Srpstvo je na udaru moćnika. Gosti "Info večeri" koji su govorili o ovoj temi bili su Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost, politički analitičar Nebojša Obrknežev i predsednik Saveza Srba u Sloveniji, Vladimir Kokanović. Putem vajber uključenja u program su se javili novinar iz Minhena Vlastimir Vidić i Vladislav Dajković, "Slobodna Crna Gora".

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije rekao je da da on vidi posvećenost i odlučnost da se odbrani naša otadžbina i naš narod.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dejan Miletić

-Ta mala Srbija koja se bori pravdom, istinom i opredeljenošću za mir, takva mala Srbija je u stanju da stane na crtu najmoćnijima. Sve dok posvećenosti ima, ima nade. Srbija ne želi sukobe ni sa Zapadom ni sa Istokom. Ovde nije borba za neulazak Kosova u Savet Evrope. Ako oni prime tu kvazi državu, tog frankenštajna od države, mi tamo nemamo šta da tražimo. Nema na prodaju nacionalnih interesa. Ništa nigde nismo dali na prodaju. Ako su nešto uzeli, oteli su- rekao je Miletić.

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost rekao je da nas još uvek nisu proglasili genocidnom državom, ali će svakako to pokušati.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Srđan Barac

-Evropi se žuri da upiše bar jednu pobedu. Pre desetak godina Evropa je delovala mnogo homogenije. Makron se pokušava nametnuti kao lider, ali čak i on prati tu agendu koja je vrlo negativna i teška za naš narod. Savet Evrope ima veliki simbolički značaj. Zato je važno simbolički da Evropa dođe do određenje katarze da prihvati kakve su stvarne činjenice na terenu. Ukoliko se ne bi konsenzusom došlo do odluke, ravnoteža bi bila ugrožena. Nažalost, to se desilo 1999- rekao je Brac.

Politički analitičar Nebojša Obrknežev rekao je da ćemo imati dva presedana.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vladimir Kokanović i Nebojša Obrknežev

-Neće se ići ka dvotrećinskoj većini, već ka većini. 2015. godine jedna ruska ruka je bila dovoljna da se stavi veto. To nikada ne možemo zaboraviti Rusiji. Kina u poslednjih nekoliko godina sve čvršće i čvršće stoji iza naših stavova. Postajemo usamljeni u Evropi. Govorimo o suverenoj zemlji Srbiji. Kada vi jednom pogazite sve kao što je Zapad pogazio, onda lupate glavom o zid. Verujem da će se pokazati jedna većina koja će videti da je ovo jedan mnogo širi pojam. Ako se usvoji ta rezolucija, dovešće se u pitanje sama Republika Srpska- rekao je Obrknežev.

Predsednik Saveza Srba u Sloveniji Vladimir Kokanović rekao je da se naša država trudi da kreira jednu vrstu pritiska kako bi čitava Evropa čula istinu o srpskom narodu.

-Raduje me činjenica da će Srbija nastaviti da insistira na miru, a mir je danas vrlo skupa reč. Imamo pritiske koji dolaze sa mesta sa kojih ne bi smelo da dolaze. Mi ćemo nastaviti da čuvamo ćirilcu, srpsku tradiciju i sprsku kulturu. Kada govorimo o EU, moramo biti otvoreni. Ovo je velika borba između globalizma i suverenizma. Granice se potpuno anuliraju. Sve države EU dobijaju diktate kada će puštati azilante da prelaze. Mali je broj zemalja koji mogu da se pohvale suverenim načinom funkcionisanja. Mi Srbi iz regiona smo zaista ponosni na način na koji Srbija vodi svoju politiku- rekao je Kokanović.

Novinar iz Minhena Vlastimir Vidić govorio je o tome kakav je odnos Nemačke prema Srbiji i celoj situaciji vezanoj za Srebrenicu.

Foto: Informer printscreen

Vlastimir Vidić

-Kada je u pitanju Nemačka i srpska dijaspora, građani prate sve što se dešava. Tema o glasanju i ovome što se približava za Srebrenicu, nije toliko prisutna u medijima u Nemačkoj. Nemački pogled na srpsko pitanje je jasan. Ne postoji srpski predsednik o kome je nešto rečeno u normalnom kontekstu. Srpska vlast je uvek kriva za ono što se dešava sa Albancima na Kosovu- rekao je Vidić.

Vladislav Dajković, Slobodna Crna Gora rekao je da je odnos Crne Gore prema Srbiji u mnogome ostao nepromenjen, bez obzira što Milo Đukanović nije na vlasti već nekoliko godina.

Foto: Informer printscreen

Vladislav Dajković

-U Crnoj Gori je srpstvo bilo pod udarom 35 godina. Ono što je zanimljivo je to što je 3,4 godine nakon izbora nestao strah, ali i dalje se nisu promenila ona magistralna spoljnopolitička pitanja. I dalje je na snazi sramno priznanje nezavisnost Kosova. Vidimo da su na snazi sankcije uvedene Rusij. Skoro pola godine nakon održavanja popisa mi nemamo rezultate koliko Srba živi u Crnoj Gori- rekao je Dajković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija