• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

28.01.2024

19:56

Stručnjaci za modu u emisiji "Život kao takav" dali sud o stilu poznatih ličnosti: Evo šta kažu o svetskim liderima

ATAIMAGES/Informer

Live TV

Stručnjaci za modu u emisiji "Život kao takav" dali sud o stilu poznatih ličnosti: Evo šta kažu o svetskim liderima

Podeli vest

U najnovijem izdanju emisije "Život kao takav", koja se emituje na Informer televiziji, gosti su proslavljeni srpski kreator i dizajner Saša Milojković, novninarka Vesna de Vinča i modni dizajner Bata Spasojević.

Gosti su u studiju Informer televiziji govorili o jednoj vrlo zanimljivoj temi, a u pitanju je "Moda kao umetnost i način života".

Vesna je na samom početkom u jednoj rečenici objasnila razliku između mode i stila:

Foto: printscreen/Život kao takav

 

- Moda se kupuje, a stil se stvara. Stil je talenat koji može da se nadogradi. Treba umeti oteti se modi da bi se došlo do svog stila. Evo, ja sam u crnom. Svaki čovek prema svojoj auri ima inicijalnu boju koja mu najviše odgovara. Odri Hepbern je jednom prilikom rekla kako je otkrila svoj stil. Ona je ušla u svoj garderober, shvatila da ne može više da izdrži oblačenja koja traju dva sata i tako je došla do male crne haljine, bisera... Sve je pojednostavila - rekla je ona, a Saša se složio i dodao:

- To je kao u slikarstvu. Treba da postoji neka predispozicija koja se stiče rođenjem. Mi, kao neko ko daje savet šta treba da se obuče, trudimo se da sagledamo tu osobu, jer ako ako predložimo nešto, a on ili ona se ne osećaju prijatno u tome, ne vredi. Mora da se pročita čovek da bi mu predložili nešto dobro. A što se crne boje tiče, ja volim crnu, ali postoje razlike u podneblju i kulturi. Crna ima svoj protokolarni deo. Mi recimo žalimo crnom, neko žali u belom. Ni Odri nije izmislila malu crnu haljinu.

Bata smatra da onaj koji daje modne savete mora da bude i dobar psiholog.

- To je naša misija i zadatak. Bitno je da saslušaš dobar predlog. Ako si došao tu ne samo da kupiš komad garderobe, već i da dobiješ dobar savet, treba to da upiješ i usvojiš. Mi smo na neki način i psiholozi. Treba proceniti kako da klijentu priđeš kroz priču. U ateljeu odvojim ozbiljno vreme da bih procenio ko mi je došao.

Gosti su prokomentarisali stil najvećih svetskih državnika, među kojima se nalazi i ruski predsednik Vladimir Putin.

- Putin ima puno stila. Nosi savršena odela, ima veliki broj dezena kravata, uvek su drugačije, ali savršene. Ili na tufne ili jednostavne. Uvek prilagodi garderobu prema situaciji, Poznaje modni bonton - rekao je Saša.

Foto: printscreen/Život kao takav

 

Vesna je između stila bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bez mnogo razmišljanja izabrala Vučića.

- Vučić je adekvatno obučen za sve moguće situacije. Vrhuski je stilizovan - rekla je ona i prokomentarisala i prvu damu Srbije:

- Tamaru Vučić posmatram dugo vremena. Cenim to što nikada nije nosila tuđe brendove. Gde god da ide nosi komade naših dizajnera. Ona je mnogo više od obične prve dame rekla je ona i izdvojila još dva bivša svetska lidera:

- Nelson Mandela je nosio je košulje koje su podsećale na Afriku. On je rekao: "Ja sam persona koja mora da afirmiše Afriku", zato je nosio te modele. Tu je i Jaser Arafat. Stavio je crno belu maramu oko vrata i evo i danas ljudi to rade, kao i njegovi sledbenici.

Saša je birao između Putina i Vučića, međutim, nije dao konkretan odgovor, jer ih vidi kao potpuno različite muškarce.

- Nažalost, daću diplomatski odgovor. Oni su potpuno drugačiji muškarci, ali je svaki moćan na svoj način.

Foto: printscreen/Život kao takav

 

Vesna, Saša i Bata su između ostalog prokomentarisali kako je stilizovana estrada, među kojima se već godinama priča o Lepoj Breni, Svetlani Ceci Ražnatović, Jeleni Karleuši i Dragani Mirković.

- Krenula bih od njihovog starta. Zaista, može da se vidi neverovatan skok. Lepa Brena je prešla u damsku notu najvišeg ranga, ali ume da bude i scenična. To je veliki skok od njenog prvobitnog stila. Brena je bila i punačka, nosila je i šljokice, a sad je primadona svetskih razmera. Neponovljiva je. Sve su imale veliki razvoj - rekla je Vesna, a Saša se složio sa njom i nadovezao:

Foto: printscreen/Život kao takav

 

- Jelena zna da napravi razliku između scene i privatno. Ima stila. Ali od njih tri ne bih komentarisao kako su obučene, sve su drugačije. Moram da naglasim samo da Dragani moram da oprostim i grešku, jer je divna i sve joj se oprašta.

Spasojević se složio da ih je jako teško uporediti.

- Svaka za sebe je posebna, drugačija. Dragana je u svom fazonu, Ceca u svom. Ražnatovićeva je imala i te neke momente kada je nosila odela, bila je, da kažem, "pročišćeno" obučena. A nosila je i puno šljokica, to mi se ne sviđa, ne vidim je u tome. Dok Breni šljokice apsolutno stoje. Svaka od njih je za sebe. Jelena prati svetske trendove, dosta je smela. Draganin Toni mi je jednom prilikom prišao i rekao: "Bato moram da te upoznam sa ženom vlasnika Mercedesa", jer je bila oduševljena time kako sam Draganu stilizovao. Odveo sam je u drugi stil gde je delovala drugačije - rekao je Bata i pomenuo i Aleksandru Prijović:

- Prija ide velikom brzinom na gore. Neko ju je dobro savetovao. Tu nema greške. Ogromno je to ulaganje. ali svaka čast i ja to podržavam.

Celu emisiju možete pogledati u videu na početku teksta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija