• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2024

10:19

Srbija najveća ekonomija na zapadnom delu Balkana! Predsednik Aleksandar Vučić u subotu predstavlja razvojni plan za našu zemlju!

Masha Bandjur

Live TV

Srbija najveća ekonomija na zapadnom delu Balkana! Predsednik Aleksandar Vučić u subotu predstavlja razvojni plan za našu zemlju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u diskusiji "Novo evroazijsko svitanje" na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, da je Srbija uspela više nego da udvostruči vrednost ukupnog BDP-a od 2012/2013. godine do sada, sa 32 milijarde na 69 milijardi evra. Vučić je prvi najavljen da govori u diskusiji, kao predsednik zemlje koja ima prosperitetnu i najveću ekonomiju na Zapadnom Balkanu. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Bojan Bojković, ekonomski analitičar i Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u subotu predstaviti veliki plan za Srbiju i poručio predsednici Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno - Baso da od te organizacije očekuje pomoć.

Ekonomski analitičar Bojan Bojković naveo je da je forum u Davosu postao politički forum.

Foto: Masha Bandjur

Bojan Bojković

-Najviše ljudi obraća pažnju na ekonomiju, jer od toga sve zavisi. Ono što je za nas dobro je to što i pored ovakvih turbulencija, mi gledamo da se ekonomski revitalizujemo. Za nas je ovaj forum bio vrlo uspešan. Od 2012. godine postoji opšta ofanziva na oporavak ekonomije naše zemlje. Reorganizovane su firme koje su propale, kao na primer Železara. Predsednik je za svaku fabriku bio lično zainteresovan i za svaki projekat je ulagao mogo vremena kako bi bio ostvaren. Za budućnost to znači bolji život za građane Srbije. Stvara se jedan ambijent gde se privreda potpuno revitalizovala. Suština je da se približavamo onima koji su na vrhu. Predsednik Kine je bio u železari u Smederevu što se u svetu nije desilo. To pokazuje da su Kinezi prepoznali Aleksandra Vučića kao lidera- rekao je Bojković.

Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da sama činjenca što se predsednik Vučić nalazi među prvih 30 svetskih lidera, pokazuje rast i značaj naše zemlje u svetu.

Foto: Masha Bandjur

Nemanja Zavišić

-Po dolasku na Vlast, predsednik Vučić kreirao je takav poslovni ambijen da je Srbja posltala primamljiva za sve evropske ulagače. Plate i penzije su više nego udvostručene, a bdp je udvosturčen. Prvi put je naš bdt veći od bdp-a Hrvatske. Samit u Davosu je potvrda da je prepoznat potencijal Srbije, ali i da je vraćen ugled našoj zemlji. Jedna od tajni uspeha Srbije je ta što smo se mi u potpunosti otvorili ka čitavom svetu. Mi nismo odustali od evropskog puta, ali smo otvorili mogućnost za saradnju sa svim zemljama, među kojima su Rusija i Kina. Kinezi su spaslili Železaru u Smederevu. To je suština naše politike. Naše strateško partnerstvo sa Kinom videlo se i za vreme kovida. Srbija je jedina zemlja koja je imala dovoljan broj vakcina ne samo za svoje građane, već i za građane iz regiona: Makedonije i Kine- rekao je Zavišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đilas sve nervozniji jer niko nije naseo na priču o pokradenim izborima! Rističević: Oni bi otpisali i Kosovo i Republiku Srpsku samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Đilas sve nervozniji jer niko nije naseo na priču o pokradenim izborima! Rističević: Oni bi otpisali i Kosovo i Republiku Srpsku samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Odličan prijem predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Davosu zasmetao je opoziciji i jednom od njenih lidera Draganu Djilasu, koji svoju nervozu ne krije što se njegova laž o pokradenim izborima nigde nije primila. O tome da bezobrazluku nema kraja govori primer Biljane Stepanović koja je izjavila da Vučić nema pametnija posla nego da pravi sneška u Davosu. U "Info jutru" na ovu temu razgovarali smo sa narodnim poslanikom i predsednik Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem i Ivanom Ivanovićem iz pokreta “Naši”.

19.01.2024

09:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12