• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.11.2023

10:03

Srbija se ozbiljno naoružala! Naša vojska bila uništavana do 2012. godine, a danas nikad jača! (VIDEO)

Informer

Live TV

Srbija se ozbiljno naoružala! Naša vojska bila uništavana do 2012. godine, a danas nikad jača! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, gde je bila izložena nova vojna oprema i naroužanje koje je Srbija nabavila uz pomoć partenrskih zemalja. Na ovu temu u "Info jutru" razgovarali smo sa analitičarem Stevicom Deđanskim.

Predsednik je istakao da je veoma ponosan, jer ovako nešto decenijama ni Srbija, a ni Jugoslavija nisu kupile i najavio da država planira ogromna ulaganja u domaću namensku industriju, kao i ulaganja u nove fabrike.

Analitičar Stevica Deđanski smatra da naša država mora da brine o bezbednosti.

- Jedna od stvari koja ti garantuje bezbednost jeste snaga. Način da se odvrate lude i usijane glave jeste da se dobro naoružamo. Jedan od načina da sprečimo nesreću jeste jačanje. Dok sam bio u vojsci, imao sam prilike da letim u mnogo manjim helikopterima, pa je i tada delovalo zastrašujuće. Mogu da zamislim kako tek ove zveri deluju zastrašujuće. Kada se oružje kupuje, u tu kupovinu ulazi i obuka ako je to potrebno. Ipak, srpsko vazduhoplovstvo je perfektno. Sada imamo čitavu eskadrilu orlova. U periodu od 2000. do 2012. vojska je uništavana i uništavano je i vazduhoplovstvo. Sada vidimo da se vojska oprema- naveo je Deđanski.

Foto: Pedja Milosavljević

Stevica Deđanski

On smatra da je oružje koje je nabavljeno samo pojačalo našu snagu.

- Kada god se pojavi neki haos u svetu, odmah se pojavljuju neprijatelji Srbije iz Hrvatske, do skoro i iz Crne Gore, sa predstavnicima lažne države Kosovo... Odmah se prave kampanje da se Srbija sprema za rat. Mi to nikada nismo uradili. Naoružavamo se zbog odbrambenih stvari. Tu vidimo da oni samo projektuju ono što bi oni voleli da urade, a ne mogu. Ne mogu zato što je Srbija jaka zemlja. Po opremljenosti, po obučenosti, vojska nam je nesrazmerno jača. Sada se spremaju novi specijalci. Imaćemo pet hiljada vrhunski obučenih vojnika- ispričao je Stevica Deđanski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija