• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.11.2023

15:30

Sa prve linije fronta! Udarna grupa "Centar" u akciji 24/7, minobacačima osujetili svaki pokušaj Kijeva i ostavili vojsku bez municije (VIDEO)

eng.mil.ru

Vesti

Sa prve linije fronta! Udarna grupa "Centar" u akciji 24/7, minobacačima osujetili svaki pokušaj Kijeva i ostavili vojsku bez municije (VIDEO)

Podeli vest

Minobacači Gardijskog motorizovanog puka Centralni vojni okrug su na dežurstvu u borbenoj pripravnosti na pravcu Krasnog Limana. One sprečavaju pokušaje neprijatelja da rotira vojno osoblje i snabde položaje municijom - ovo je prenelo Ministarstvo odbrane Rusije.

Radeći sa operaterima bespilotnih letelica i prednjim izviđačkim timovima, posada minobacača kalibra 120 mm "Sani" puca na identifikovane ciljeve 24 sata dnevno i sedam dana u nedelji, gađajući rute kretanja neprijatelja.

Posada je uredila mrežu "skrivenih vatrenih tačaka". Ovo je smanjilo vreme potrebno za rušenje i vreme potrebno da se nanese šteta. Nakon pucanja, trupe kamufliraju pištolj i skrivaju se dok se ne stigne sledeća naredba za pucanje.

Minobacač "Sani 120 mm" je dizajniran da uništi izloženu neprijateljsku vojsku, uključujući i one vojnike koji su u tom trenutku u zemunicama, na vatrenim položajima, komandnim i osmatračničkim punktovima, naoružanju i vojnoj opremi.

Za gađanje minobacača nije potrebna posebna položajna priprema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija