• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2023

12:39

Oprez, vlada virus Zapadnog Nila: Jedan ubod komarca vas deli od paralize! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Oprez, vlada virus Zapadnog Nila: Jedan ubod komarca vas deli od paralize! (VIDEO)

Podeli vest

O virusu Zapadnog Nila i njegovim posledicama govorio je na Informer TV epidemiolog dr Zoran Radovanović.

Dr Zoran Radovanović ističe da upale mozga i paralize mogu da se dogode kao posledica ovog virusa, a nažalost nekad i smrt, a da je bilo zaraženo preko 10.000 ljudi do ove godine.

- Od 2012. godine imamo informacije o virusu Zapadnog Nila, a imali smo i neku manju epidemiju 2018. godine. Upale mozga i paralize mogu da se dogode kao posledica ovog virusa, a nažalost nekad i smrt, a bilo je zaraženo preko 10.000 ljudi do ove godine - objasnio je Radovanović.

Foto: Pedja Milosavljević

Zoran Radovanović

 

Doktor navodi i da je proliv, povraćanje i temperatura prisutno prilikom prvih simptoma virusa Zapadnog Nila, i da je ubod zaraženog komarca kao i svaki drugi i da je moguće zaštiti se sprejevima.

- Proliv ili povraćanje je prisutno prilikom prvih simptoma virusa Zapadnog Nila, a česta je pojava temperature i ospa. Ubod zaraženog komarca je kao i svaki drugi ubod i nema razlike u ubodima i treba da se izbegavaju mesta gde imaju komaraca, ali i da se zaštitimo sprejevima - istakao je Radovanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija