• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I. M.

04.04.2024

18:38

Detalji vršnjačkog nasilja u Čačku! Oglasila se i škola

Printscreen You Tube

Vesti

Detalji vršnjačkog nasilja u Čačku! Oglasila se i škola

Podeli vest

Povodom incidenta koji se dogodio u OŠ "Dragiša Mišović" u Čačku, oglasila se i direktorka ove obrazovne ustanove i potvrdila da je došlo do vršnjačkog nasilja, u kome su učetvovali učenici petog razreda koji su povredili svoju vršnjakinju.

- Na malom odmoru, pre početka četvrtog časa, ispred kabineta za matematiku, došlo je do prepirke oko zauzimanja mesta na klupi. Dečaci su insistirali da devojčice ustanu. Sve su ustale osim jedne (H.V.), dečaci su je gurali i pokušavali da je sklone. Tada joj je jedan od dečaka nabacio prsluk na glavu i neko od njih je udario zatvorenom šakom u leđa - rekla je direktorka ove škole, Stana Šipetić za agenciju Rina.

Devojčice su potom incident prijavile nastavnici matematike koja ih je uputila na stručnu službu škole.

Školski pedagog je obavio razgovor sa datim devojčicama, obavestio majku H.V., a zatim obavila i razgovor i sa ostalim učesnicima događaja. Razgovor je tada obavljen i sa roditeljima dvojice dečaka.

- Istog dana zakazan je Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Narednog dana je održana odeljenska zajednica uz prisustvo pedagoga, a svi učesnici događaja pismeno su opisali situaciju. U ponedeljak, 1. aprila održan je još jedan sastanak Tima, na kome je procenjeno da je ispoljeno nasilje na drugom nivou, što podrazumeva guranje i udaranje - rekla je direktorka.

Preporuke Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja jesu da odeljenski starešina u saradnji sa roditeljima sačini plan zaštite za sve učesnike događaja, da se pojača vaspitni i društveno-korisni rad, da učenici dolaze na savetodavne razgovore kod školskog pedagoga, te da im se izreknu vaspitne i vaspitno-disciplinarne mere, što je i učinjeno na zasedanju Odeljenskog veća, u sredu, 3. aprila.

Roditelji su, kako saznajemo, devojčicu odveli lekaru lekaru čačanskog Doma zdravlja,  lekari su po službenoj dužnosti obavestili policiju.
- Upoznati smo sa ovim događajem. Obavešteno je nadležno tužilaštvo i po nalogu se prikupljaju neophodne i formacije - kaže naš izvor iz policije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set