• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

04.01.2024

15:43

Užas na Zlatiboru! Invazija zmija usred zime, toplo vreme probudilo poskoke (VIDEO/FOTO)

RINA

Vesti

Užas na Zlatiboru! Invazija zmija usred zime, toplo vreme probudilo poskoke (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Sunčano i toplo vreme često zbunjuje biljke, pa tako imamo trešnje i šljive koje cvetaju usred decembra, ali zbunjuje i životinje pa sve ređe imamo medvede i zmije koje upadaju u duboki zimski san.

To potvrđuje i primer koji stiže sa Zlatibora kada su planinare iznenadili neobični gosti za ovo doba godine.

- U organizaciji PD Tornik Čajetina na čelu sa Markom Džambasovićem našli smo se na kanjonu Krvavca, rečice koja se uliva u Uvac , na jugozapadnoj strani planine Zlatibor. Lepo vreme izmamilo je i nezvane goste, poput zmija,koje su svojom pojavom u januaru ipak iznenadile iskusne planinare.

Foto: RINA

 

Zmija u kanjonu ima tokom cele godine i ovaj kanjon je među planinarima poznat po tome , ali zaista nismo očekivali da ih ima u januaru, kada je vreme njihove hibernacije, rekla je za RINU Ljiljana Vasić, članica PD Bukulja Aranđelovac.

Ona dodaje da svi koji su se našli na ovom izletu su planinari sa dugogodišnjim iskustvom, ali prvi put su videli ovoliko zmija u januaru. Pored poskoka, koji su ovog januara izmileli u kanjonu Krvavca, Ljiljana Vasić kao planinarski vodič nije iznenađena ni šarkama koje su ovih dana izmilele kad im vreme nije.

Foto: RINA

 

 

- Planinarski sam vodič i nisam iznenađena zmijama na Ostrvici gde je veliki broj legla ovih gmizavaca, ali svakako jesam poskocima u januaru, kao i šarkama kojih ovih dana itekako ima u predelu Sirogojna, dodaje Vasićeva.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Konkurs i informator za upis u  srednje škole u prodaji od 23. maja: Sve informacije na jednom mestu, a ovo je cena!
Društvo

Konkurs i informator za upis u srednje škole u prodaji od 23. maja: Sve informacije na jednom mestu, a ovo je cena!

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu, 2024/25. školsku godinu, biće u prodaji od sutra, 23. maja. Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

22.05.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set