• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.11.2023

13:29

Nevreme paralisalo Srbiju! Olujni vetar nosi sve pred sobom - U Beogradu uništeni automobili, u Čačku letelo drveće (FOTO/VIDEO)

Shutterstock/RINA

Vesti

Nevreme paralisalo Srbiju! Olujni vetar nosi sve pred sobom - U Beogradu uništeni automobili, u Čačku letelo drveće (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Jak vetar stigao je u Srbiju, a tokom jutarnjih sati prvo se na udaru našlo područje Čačka, gde je zbog jakih udara došlo je do ljuljanje građevinskih kranova u centru grada, a iz korena je počupano nekoliko stabala.

- Sedeli smo u kafiću na samom trgu kada smo začuli kako se lomi drvo japanske šljive posađeno na samom šetalištu. Izbegnuta je tragedija na svu sreću, jer u momentu kad su grane padale nije bilo prolaznika. Svakog sekunda mislili smo da će i zaljuljani kranovi pasti na tlo - kaže za RINU Ognjen V. iz Čačka.

U ulici Milenka Nikšića u ovom gradu, došlo je i do sudara dva putnička vozila zbog snažnog vetra koji je nanosio lišće na kolovoz.

Blokiran auto-put kod Zmajeva

Autoput Subotica-Novi Sad blokiran je kod Zmajeva, objavljeno je na Instagram stranici 192.rs.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kako se može videti na video snimku, autoput je blokiran jer je drvo palo preko njega. U tom području pada kiša i duva jak vetar.

Haos i u Beogradu

Nevreme je stiglo i u našu prestonicu. Na Novom Beogradu olujni vetar oborio je drveće koje je uništilo automobile koji su parkirani ispod istih.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Takođe, u Pančevu je nastao pravi kolaps u saobraćaju kada je krenulo nevreme. Brisači na automobilima ne mogu da skinu količinu vode sa šoveršajbne, koliko intezivno pada kiša.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najavu na snažne udare vetra olujne jačine u većem delu Srbije.

- Tokom dana području Srbije vetrovito, sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom koji na području južnog Banata povremeno može imati i udare olujne jačine (preko 17 m/s, odnosno oko 60-70 km/h). Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, jakim i olujnim vetrom, koje je zahvatilo sever Bačke u naredna dva sata će se proširiti na ostatak Vojvodine i zapadnu Srbiju - navodi se na u saopštenju RHMZ.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set