• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G. R.

31.10.2023

07:20

To je čovek! Besplatno cepa i seče drva starima i nemoćnima! Nije sve u parama!

G. R.

Vesti

To je čovek! Besplatno cepa i seče drva starima i nemoćnima! Nije sve u parama!

Podeli vest

Miroljuba Kokića iz Bogatića već dve decenije, otkad je na Romskom balu krunisan za "romskog cara", cela Mačva pozdravlja sa "Gde si, care". A Miroljub uopšte ne živi kao car - vredan je i human i zato i ne čudi što ga sugrađani od srca hvale!

Miroljub već treću godinu besplatno cepa i seče drva starima i nemoćnima koji nemaju novca da plate!

- Otkad sam nabavio mašine za sečenje drva, bio sam kod mnogo njih i video sam da ima i siromašnijih od mene, bolesnih i nepokretnih. Zvali su me neki i žalili se kako su jedva imali para da kupe drva, pa pitaju da cepanje i sečenje plate kada prime penziju ili socijalnu pomoć. Onda sam odlučio da njima uopšte ne naplaćujem - priča Miroljub.

Od septembra, kada je počela sezona pripremanja ogreva za zimu, Miroljub je svakodnevno na terenu sa svojim moćnim mašinama za cepanje i sečenje drva. Nekad ima manje, nekada više posla, a u proseku dnevno iscepa 20 kubika. Svoju "misiju" sprovodi i nedeljom. 

Foto: G. R.

Nije sve u parama, svi nekako preživimo, ali se lepo osećam kad nekome pomognem, kaže Miroljub

- Ne odnosi se to samo na Rome, već na sve ljude. Iscepaću pet metara drva i ne treba ništa da plate, ni gorivo što potrošim da stignem do njih, ni što potroši mašina - dodaje Miroljub.

Njegova humanost i solidarnost sa starima i bolesnima nije iznenadila ljude u ovom kraju.

Nema ko ga ne poznaje kao poštenog i vrednog čoveka koji se bori da zaradi komad hleba radeći više poslova tokom godine.

Od proleća do jeseni prodaje igračke na vašarima, u jesen i zimu cepa drva, a pred Novu godinu i Božić prodaje ukrase i čestitke.
- Nisam bogat kao pravi carevi. Nije sve u parama, svi nekako preživimo, ali se lepo
osećam kad nekome pomognem - skroman je Miroljub.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.
Fudbal

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.

Srpski fudbalski trener Aleksandar Janković bio je do skoro selektor fudbalske reprezentacije Kine i tim povodom je za vreme božnićnih praznika početkom godine pričao za Informer o Kini, tamošnjoj kulturi, gradovima, životu, Kinezima... Dolazak predsednika Narodne republike Kine Si Đinpinga bio je povod da ponovo objavimo razgovor sa Jankovićem.

08.05.2024

11:56

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set