• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G..

11.09.2023

09:30

Novo zlato za Srbiju! Naši ribolovci odbranili titulu najboljih na svetu!

Privatna arhiva

Vesti

Novo zlato za Srbiju! Naši ribolovci odbranili titulu najboljih na svetu!

Podeli vest

Na Svetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak, koje je održano proteklog vikenda na veštačkom jezeru Mekinenza na Ebru (Španija), reprezentacija naše zemlje odbranila je prošlogodišnju titulu prvaka sveta.

Srbi su ponovo prvaci sveta! Na Svetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak 2023, koje je održano 9. i 10. septembra na veštačkom jezeru Mekinenza na Ebru (Španija), reprezentacija Srbije odbranila je prošlogodišnju titulu prvaka sveta.

Ova mala ali sjajna ekipa ribolovaca seniora potvrdila je planetarnu dominaciju u ovoj disciplini sportskog ribolova.

U konkurenciji 24 izuzetno jake ekipe iz celog sveta, srpski ribolovci imali su najbolje rezultate oba dana takmičenja.

Članovi reprezentacije Goran Radović Gica iz Arilja, Nikola Marković iz Kraljeva, Vladan Mrkušić iz Paraćina, Nemanja Damjanović iz Beograda, Ivan Pavlov iz Kovina, Nemanja Radović iz Arilja, Dejan Rajić iz Kragujevca i Željko Bogdanović iz Čačka sa trenerima Dejanom Radanovićem iz Smedereva i Dejanom Arsićem iz Trstenika, i selektorom Milanom Milosavljevićem iz Kraljeva posle dva dana takmičenja u španskom gradu Fajon na reci Ebru uspeli su da postanu po drugi put prvaci sveta u svetskom ribolovu. 

Oni su u veoma jakoj konkurenciji od 23 zemlje sveta, među kojima čak i reprezentacija sa Novog Zelenda, uspeli da se najviše bodova i najvećom količinom upecane ribe popnu na svetski tron i dobiju prelaznu “Salataru”. Iza njih na drugom mestu je bila reprezentacija Engleske i na trećem mestu reprezetnacija Francuske.  

- Ovo je bilo 69. Svetsko prventstvo u ribolovu u disciplini pecanje na udicu i plovak. Prošle godine je naša reprezentacija osvojila zlato, a evo i ove godine smo postali prvaci sveta. Tako smo ušli u najuži krug reprezentacija koje su po dva puta osvajale svetsko prvenstvo i dobili prelazni pehar “Salataru”. Ako iduće godine budemo prvi na Svetskom prvenstvu, “Salatara” prelazi u trajno vlasništvo naše reprezentacije – rekao je Goran Radović Gica, član reprezentacije i ranije dvostruki prvak sveta u pojedinačnoj konkurenciji.  

Bravo, srpski ribolovci!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set