• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

17.04.2023

16:57

RADIJATORI I DALJE TOPLI U BEOGRADU, ALI NE TOKOM CELOG DANA! Evo kada se uključuje grejanje

Pixabay

Beograd

RADIJATORI I DALJE TOPLI U BEOGRADU, ALI NE TOKOM CELOG DANA! Evo kada se uključuje grejanje

Podeli vest

Grejna sezona zvanično je završena 15. aprila, ali radijatori će biti topli do daljeg, ako se nastavi talas promenljivog vremena. Prema rečima direktora Udruženja toplana Dejana Stojanovića, grejanje se nastavlja u skladu sa spoljašnjim temperaturama, a konačni prekid isporuke toplotne energije može se dogoditi tek 3. maja.

- Grejna sezona traje šest meseci, od 15. oktobra do 15. aprila, ali zbog lepog vremena u oktobru prošle godine toplane su počele da rade od 1. novembra i svakako će produžiti grejanje i posle 15. aprila ako to zahtevaju vremenske prilike - rekao je Stojanović.

Beograđani su jutros imali tople radijatore, ali su oko 12.30 postali hladni. Kako je saopšteno iz JKP "Beogradske elektrane", u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom, isporuka je obustavljena zbog povoljnih vremenskih uslova.

- Prekid isporuke nastane kada temperatura spošaljnjeg vazduha duže od dva sata bude 15 i više stepeni Celzijusa. Ponovna isporuka toplotne energije počinje kada je temperatura napolju 12 stepeni ili niža - podsećaju u "Beogradskim elektranama".

Foto: Informer.rs

Isporuka toplotne energije je obustavljena zbog povoljnih vremenskih uslova.

- Sve toplotne predajne stanice, kojih u sistemu daljinskog grejanja ima više od 9.000, automatizovane su i imaju senzore na spoljašnjoj strani objekta, te mere temperaturu vazduha u njegovom okruženju - dodaju.

Kada su spoljašnje temperature vazduha više od 15 stepeni, objašnjavaju u ovom gradskom preduzeću, automatski ventil u predajnoj stanici zatvara protok toplote kroz objekat.

S obzirom da tada objekti ne preuzimaju toplotnu energiju, ne postoje uslovi za proizvodnju i distribuciju toplotne energije potrošačima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set