• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

18.12.2022

16:53

POTRAŽNJA U BEOGRADU NA VRHUNCU, IZDATI ČAK I KREVETI PO SPAVAONICAMA! Smeštaj i do 260.000 dinara za praznike, "stanove na dan" nemoguće rezervisati

Beograd

POTRAŽNJA U BEOGRADU NA VRHUNCU, IZDATI ČAK I KREVETI PO SPAVAONICAMA! Smeštaj i do 260.000 dinara za praznike, "stanove na dan" nemoguće rezervisati

Podeli vest

Beograd je tradicionalno jedan od najpopularnijih gradova za doček Nove godine. Veliki broj turista iz komšijskih zemalja i Evrope odluči se da u glavnom gradu Srbije isprati staru i dočeka narednu godinu

Tome svedoči i to da je sada skoro nemoguće rezervisati popularne "stanove na dan" za novogodišnje praznike, jer su svi već zauzeti. Cene smeštaja su od 15.000 do čak 260.000 dinara međutim, i Beograđani će morati da odvoje znatnu sumu za provod u prestoničkim restoranima koji program i uslugu naplaćuju od 40 do 200 evra.

U ponudi "stanova na dan" najviše je dvokrevetnih soba, a da bi jedan par sebi obezbedio smeštaj u prestonici moraće da izdvoji od minimum 15.000 do čak 70.000, koliko košta soba u Beogradu na vodi.

Uglavnom se cene širom prestonice za novogodišnju noć kreću oko 50.000 dinara, ali su u ponudi i nekretnine u Starom gradu, gde je za doček omogućen "popust", pa umesto regularnih 173.000 smeštaj košta 125.000. U Zemunu i na Novom Beogradu za dvokrevetni apartman treba izdvojiti oko 115.000 dinara.

Za one sa "dubokim džepom" u ponudi je i apartman od 100 kvadrata u centralnoj opštini Savski venac. Vlasnici ove nekretnine za noć u njoj naplaćuju čak 260.000 dinara.

S druge strane, ima i onih koji su se dosetili, pa umesto stana, izdaju krevete u spavaonicama. Za ovakvu vrstu smeštaja u Zemunu, na primer, treba izvojiti oko 5.000 dinara.

- Kao i svake godine, Beograd će posetiti veliki broj stranaca. Najviše ih je iz Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali među njima ima i Čeha, Slovaka - rekli su nam u jednoj prestoničkoj agenciji za nekretnine. - Cene iznajmljivanja smeštaja u novogodišnoj noći više su u odnosu na bilo koji drugi dan u godini, ali su ove godine zaista značajno "skočile". Tome doprinosi i generalni porast cena nekretnina, a takođe i to što mnoge stanove koji su ranije bili "na dan" vlasnici sada izdaju Rusima i Ukrajincima na mesečnom ili godišnjem nivou.

Konačno, spremna je i ponuda za doček u prestoničkim klubovima, restoranima i kafanama. Poznati su i muzičari koji će uveseljavati goste, a do sada su uglavnom svi i popunjeni.

U nekim klubovima može se naći ulaznica po ceni od 25 evra, dok se sve ostalo dodatno plaća, a tamo gde u cenu ulazi i piće doček je nešto skuplji. Uglavnom je to od 40 do 50 evra po osobi. Hoteli uglavnom organizuju svoje dočeke i u njima pevaju najpoznatija imena sa estrade. Za ovakav vid dočeka gosti bi trebalo da izdvoje čak 200 evra po osobi.

CENE VIŠE I DO ŠEST PUTA

Pojedini vlasnici nekretnina su cene iznajmljivanja za novogodišnju noć podigli i za čak šest puta. Tako jedan dvokrevetni apartman u Jakovu regularno košta 5.500 dinara, dok ga vlasnici u novogodišnjoj noći izdaju za 300 evra. Slično je i sa apartmanom na Zvezdari, koji 31. decembra košta 45.000, dok mu je inače cena iznajmljivanja na dan 7.000.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Xmas

pre 1 godinu

Zasto je opsti grabez za smestaj? Je l' igra mecka????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set