• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

11.12.2022

17:51

BIRAJTE, STAN OD 40, ILI OVAJ ZA 400 EVRA!? ALI TE CENE SU SAMO ZA NOVU GODINU! Rasulo u Beogradu, stanodavci traže nerealne sume, a ne plaćaju porez

Printscreen, Pngwing

Beograd

BIRAJTE, STAN OD 40, ILI OVAJ ZA 400 EVRA!? ALI TE CENE SU SAMO ZA NOVU GODINU! Rasulo u Beogradu, stanodavci traže nerealne sume, a ne plaćaju porez

Podeli vest

U Beogradu se nekretnine za 31. decembar na 1. januar izdaju za 40 evra na periferiji pa sve do visine prosečne srpske plate u centru ili na Novom Beogradu

Oni koji planiraju da dođu u Beograd i tu proslave novogodišnju noć neretko bukiraju ponude "stan na dan". U prestonici se cene zakupa za jednu noć - 31. decembar na 1. januar, kreću od 40 pa sve do 400 evra u luksuznijim kvartovima ili centru grada!

Takozvani "stan na dan" je godinama popularan vid zakupa, a već sada na sajtovima gde se oglašavaju ovakve ponude gotovo da nema slobodnog objekta za doček Nove godine. Hotelski kapaciteti su poprilično popunjeni, a takođe su i restorani bukirani...

Vlasnici stanova koji izdaju svoju nekretninu "na dan" rešili su da iskoriste ovu situaciju, kao i masovni dolazak Rusa i Ukrajinaca, za koje se ispostavilo da su dobre platiše, i da podignu cenu tokom praznika. Na popularnim sajtovima traži se za stan na dan na Novom Beogradu od 40 kvm, sa jednom spavaćom sobom, kuhinjom i kupatilom, 40.754 dinara. A ima i onih koji idu i do 55.000 dinara.

I sve bi to bilo u redu, svaka roba ima svoga kupca, ali više od 90 odsto tih stanodavaca ne plaća porez niti se igde u platnom prometu beleži da su uzeli novac od klijenata.

Agent za nekretnine Milić Đoković kaže za "Kurir" da cene variraju u tolikom rasponu upravo zbog toga što se kao "stan na dan" izdaju i garsonjere i stanovi i studija i apartmani.

- Mi u Srbiji nismo jasno razgraničili te pojmove i sve ih podvodimo pod jednim, što nije ispravno. Verovatno ima i dosta skupih stanova na dan, a naročito za tu novogodišnju noć, međutim većina njih ima i veće kapacitete, odnosno broj ležajeva. Takođe, na cenu utiče i sama opremljenost stana i to da li ima džakuzi, što privuče ljude - navodi Đoković i dodaje:

- Ono što bih ja savetovao svima koji su u potrazi za ovakvom vrstom najma jeste da dobro prouče oglas, jer ima i dosta prevara. Treba videti da li stanodavac nudi parking mesto, a prioritet je raspitati se o higijeni, da li ima čistih peškira, da li je sve dezinfikovano. Džaba džakuzi u stanu ako je pre tog stanara bilo 15 ljudi unutra i posle toga nije dezinfikovano.

Bile njive do juče, a sad se naselje proširilo

U Mirijevu kirija za stan od 60 kvm čak 750 evra

Jedan oglas za stan je zapao za oko korisnicima društvenih mreža, koji su ga delili i nisu mogli da se načude tolikoj ceni, a mnogi su žestoko kritikovali.

- Izdajem 2,5 stan 60 plus 10 kvadrata terasa, na odličnoj i mirnoj lokaciji u Mirijevu 2. Namešten, stvari i uređaji su novi. Zgrada je nova, uredna i čista - naveo je između ostalog stanodavac uz dodatak da je cena kirije 750 evra i da je depozit obavezan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set