• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

02.05.2024

06:38

Rus se pravi lud! Novak, koji Novak?

AP/Photo

Tenis

Rus se pravi lud! Novak, koji Novak?

Podeli vest

Andrej Rubljov je posle preokreta usred Madrida savladao Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu mastersa (4:6, 6:3, 6:2).

Ovo je Rusu prva pobeda protiv igrača iz Top 3 još od 2022. godine, pa je upitan koja mu je najdraža pobeda protiv jednog od najboljih na svetu. Odogovor je bio Rodžer Federer, kog je 2019. godine dobio u Sinsinatiju kao 70. igrač sveta.

Pobedio je Andrej i Rafu, ali se nije setio one protiv Novaka Đokovića u finalu u Beogradu pre dve godine. To mu je jedina pobeda protiv najvećeg tenisera ikada, a odigrali su šest mečeva, pa je malo neverovatno da ju je zaboravio.

- Zavisi od momenta i godina koje sam imao. Mislim da je ona koje najviše ostaju u sećanju su protiv Rafe ili Rodžera. Možda pre Rodžer, jer je bila jedna od prvih. Nisam je očekivao. Zaboravio sam i da se prijavim na taj turnir, prijavio sam se za kvalifikacije samo da bih video da li ću ući uopšte. Svi su mi govorili da nema šanse jer je u pitanju izuzetno jak turnir. Bio sam jedan od poslednjih koji su ušli. Sa jednim reketom sam prošao kvalifikacije. Bio je polupolomljen. Pobedio sam Vavrinku i Rodžera i stigao do četvrtfinala iz kvalifikacija. Bilo je kao nešto iz bajke - zaključio je Rubljov, a izgleda da je vreme da mu Nole očita novu lekciju, možda to neće zaboraviti kad već ne pamti svoje pobede.

 

Foto: tanjug/ap

Andrej Rubljov se ne seća da je pobedio Novaka Đokovića

 

Rubljov će za finale u Madridu igrati protiv Tejlora Frica koji je eliminisao  Franciska Serundola (2:1).

- Ne znam, ne znam šta da kažem. Možda je ova nedelja olakšanje, ali sledeće idemo iznova. Tako da je možda bolje ne razmišljati tako. Ako počneš sa "Oh, kako je sve dobro", tako se desi ono kao sa početka sezone. Onda šest nedelja ništa nisam dobijao. Najbolje je ne razmišljati. Nije dobro, nije ni loše. To je samo momenat. Desi se svakome, svaki igrač ima svoj trenutak. Najvažnije je nastaviti sa radom i napredovati i setiti se da jedna nedelja može sve da promeni - rekao je ruski teniser.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija