• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Z.A.

22.05.2024

12:10

"Bio je rasporen kao životinja": Šok ispovest! Vojaževa majka prvi put o atentatu na Đinđića kojeg je štitio njen suprug

Miloš Rafailović/epa

Estrada

"Bio je rasporen kao životinja": Šok ispovest! Vojaževa majka prvi put o atentatu na Đinđića kojeg je štitio njen suprug

Podeli vest

Žana Veruović prvi put je u javnosti govorila o danima neposredno pre, ali i tokom atentata na tadašnjeg premijera Srbije, dr Zorana Đinđića, kada je ranjen i njen suprug Milan, koji je bio njegov pripadnik obezbeđenja.

Majka poznatog repera Mihajla Veruovića Vojaža, Žana, supruga je Milana Veruovića, nekadašnjeg pripadnika obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, na kojeg je 12. marta 2003. godine, ispred zgrade Vlade Republike Srbije, izvršen atentat.

Iako se ne pojavljuje često u medijima, osim kada treba da podrži svog sina na nekom nastupu, ili promociji, Žana je gostovala u jednom podkastu u kojem je prvi put govorila o onome što se dešavalo neposredno, ali i u danima nakon atentata na premijera.

Foto: Miloš Rafailović

 

Na pitanje voditeljke koliko je stvarno bilo teško, odgovorila je:

- To su bol i borba. Bol za onim što smo izgubili, a borba da preživimo. Taj događaj je bio neverovatan. Nekoliko dana pre samog atentata ja sam osećala strašne nemire. Tog jutra sam, kao i svakog jutra, otišla na posao, tada sam radila na odeljenju za elektrofiziologiju. On ulazi i kaže meni: "Žana, bio je atentat na premijera." U tom trenutku imam 29 godina, koliko je imala moja majka kada je ostala udovica... i bio je rasporen kao životinja i tada se javlja prva sumnja da je nešto moglo da se desi... nakon ranjavanja i onda je tu nastao haos. Dan posle toga pronađeni su dokazi da su u klompama imali određene kartice koje su koristili za marifetluke - ispričala je Žana Veruović u "Poster" podkastu.

Podsećamo, otac Mihajla Veruovića Vojaža, Milan, na dan atentata bio je na dužnosti, odnosno pored premijera, te je tom prilikom ranjen, a svojevremeno je napisao i knjigu "Treći metak: Politička pozadina ubistva Zorana Đinđića", u kojoj poriče zvaničnu verziju atentata, a koja je kasnije opovrgnuta i objašnjena od strane balističara Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: informer/EPA

 

Milanov i Žanin sin, Mihailo, uspešno se već godinama bavi muzikom, a u više navrata je isticao da mu detinjstvo ni najmanje nije bilo lako:

- Nakon Zoranovog ubistva mafija je pretila mojim roditeljima, čak su i mom bratu i meni životi bili ugroženi. Majka i otac su se plašili za našu bezbednost i zbog toga su odlučili da se odselimo iz Srbije. Otišli smo u Strazbur u Francusku. Imao sam godinu i po dana, a brat nepune tri. Roditeljima je bilo mnogo teško. Trpeli su veliki pritisak i dugo su živeli u paranoji šta će i kako dalje. Postoji tu mnogo stvari koje ja još uvek ne znam, zbog toga ne mogu u potpunosti da se otvorim na ovu temu, ali znam da nije bilo nimalo bezazleno - ispričao je Vojaž svojevremeno za Informer, pa dodao:

Foto: ATA Images

 

- Bili su svesni da jedino njih imamo na ovom svetu. Zbog cele situacije brat i ja sve do polaska u osnovnu školu nismo mogli da imamo mnogo drugara i da se socijalizujemo, već smo uglavnom bili okrenuti porodici. Zato su se roditelji potrudili da nam pruže sigurnost kod kuće jer da smo izgubili poverenje u njih, izgubili bismo sve. -


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20