• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.04.2024

19:14

Ne mogu da se poredim sa Đokovićem! Siner o Srbinu, svetskom reketu broj 1!

EPA Images

Tenis

Ne mogu da se poredim sa Đokovićem! Siner o Srbinu, svetskom reketu broj 1!

Podeli vest

Drugi teniser sveta Janik Siner (22) govorio je uoči Mastersa u Madridu i tom prilikom se osvrnuo na srpskog asa Novaka Đokovića i istakao kako ni po jednom kriterijumu ne može da se poredi sa njim.

Mladi Italijan je odmah iza svetskog reketa broj 1 koji je na čelu ATP liste već 422 nedelje Prilikom razovora sa medijima, novinare je zanimalo da li 22-godišnji teniser ipak vidi sebe kao najboljeg.

- Teško je odgovoriti na to pitanje. Uvek gledamo aktuelni trenutak. Mislim da ne mogu da se poredim sa Đokovićem i svim što je uradio. Imam veliko poštovanje prema njemu, kao što imam i prema Karlosu, koji je osvojio više titula od mene. Trudim se da igram svoj tenis, da dam sve od sebe i vidim šta mogu da postignem - izjavio je mladi as. 

Drugi reket sveta ne krije ambicije, te ističe da su mu Olimpijske igre u Parizu (26. jul - 11. avgust) glavni cilj ove sezone. 

- Jasno je da su Olimpijske igre veoma važan događaj za mene. Nisam mogao da igram na prošlim, tako da sam srećan što sam deo događaja koji okuplja toliko sportista. Razgovaraću sa njima, upoznaću nove sportiste, pokušaću da razmenim iskustva oko treninga - kazao je Siner.

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

Siner je poslednji meč odigrao u Monte Karlu, gde su ga u polufinalu protiv Stefanosa Cicipasa mučili grčevi koji su uticali na krajnji ishod meča. 

- Osećam se prilično dobro, srećan sam što sam ovde. Prošle godine nisam mogao da igram. Poseban je turnir, nadam se da ću moći da igram na visokom nivou, što je za mene najvažnije. Videćemo šta će se desiti - dodao je Siner.

S tim u vezi, taj meč je obeležila i greška sudije Oreli Tort na štetu Sinera. Naime, ona nije videla više nego jasan aut na drugom servisu Cicipasa prilikom šanse Janika za dupli brejk, koji bi prelomio njigov susret.

- Kao što sam rekao, takve stvari se dešavaju. Svako može da pogreši, to je sve. Jasno je da bih više voleo da sam u nedelju na terenu nego kod kuće, ali ima mnogo gorih stvari u životu. To je nešto što sam u potpunosti preboleo - podvukao je mladi Italijan. 

Italijan preskače prvo kolo mastersa u Madridu, a u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Lorenca Sonega i kvalifikanta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija