• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

09:18

Novak je Srbin, ratnik, a hteo je da bude Federer ili Nadal

Reuters

Tenis

Novak je Srbin, ratnik, a hteo je da bude Federer ili Nadal

Podeli vest

Žo Vilfred Conga, francuski teniser, koji je prošle godine završio karijeru, kaže da je Novak Đoković bio voljeniji među navijačima da je odmah prihvatio imidž ratnika.

Conga kaže da se Đoković i ranije ponašao po svojim ubeđenjima, ali da je tek sada ono što "zaista jeste", te da ga mnogi cene zato što je iskren.

- Čak i ako izaziva podele, mislim da ga zato mnogi ljudi cene. Zato što je sada potpuno iskren. On ne radi stvari da bi ga cenili, već jer smatra da tako treba tako rade.  Hteo je ranije da pobegne od tog imidža ratnika, jer je on Srbin koji je prošao teška iskustva u detinjstvu. Da, on je ratnik, trebalo je tako da se predstavi od početka. Zato ga treba ceniti - rekao je Conga koga je naš teniser savladao 2008. godine u finalu Australijan open, prvog grend slema u karijeri koji je osvojio. 

 

Foto: Reuters

Žo Vilfred Conga

 

Conga kaže da mu je jasno zašto su Federer i Nadal u svetu tenisa, kada je reč o popularnosti, ispred Đokovića.

- Shvatam da je Novak imao period kada nije želeo da bude ono što jeste. Hteo je da bude Rodžer Federer ili Rafael Nadal, kada je možda trebalo da ostane veran sebi. Danas je ovo što jeste. Iako to deli ljude, mislim da ga tako više cene, pre svega jer je sada potpuno iskren - rekao je Conga u podkastu za "Le 10 Sport". Inače, Francuz je sa Srbinom odigrao 23 meča, a pobedio je samo šest, pa često u šali kaže da mu je Novak uništio karijeru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija