• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.12.2023

07:00

Obradović za Informer: Krio sam da se bavim tenisom

Informer

Tenis

Obradović za Informer: Krio sam da se bavim tenisom

Podeli vest

Krio sam reket od drugara kad sam išao na treninge, jer me je tad bilo sramota da kažem da igram tenis, ispričao je Bogdan Obradović za Informer.

On je sinoć bio gost podkasta na našoj televiziji, a tom prilikom se dotakao mnogih tema počev od odrastanja na Novom Beogradu i prvih susreta sa tenisom, do momenta kad je doživeo vrhunac u "belom sportu" predvodeći Srbiju do trofeja Dejvis kupa.

Dete iz geta

Sasvim slučajno je počeo da se bavi baš tenisom, mada mu je oduvek bilo jasno da će završiti u sportu.

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Ja sam klasično dete geta Novog  Beograda. Moj otac je poreklom iz Like, ali je u Beogradu upoznao moju majku. Kako se gradio Novi Beograd, gradio se i novi svet, a mi smo kao klinci odrastali na ulici. Izgradili su nam sportska borilišta. Fudbal je bio prvi,  a zatim je moj drugar Njale počeo da igra tenis na improvizovanom asfaltnom terenu, kada niko nije znao za taj sport, a mi kao klinci smo bili znatiželjni. Tako sam počeo da igram sasvim slučajno - istakao je Obradović.

Gitara omiljeni hobi

Pored tenisa, Bogdan Obradović je strastveni ljubitelje muzike, a njegov veliki prijatelj je Kiki Lesendrić, kojem je gostovao i na koncertu.
- Volim da sviram gitaru, Kiki je moj veliki drugar. Baš sam pre neko veče bio s njim, sprema neke nove pesme. Gostovao sam na njegovom koncertu, volim jako muziku - kaže Obradović. 


Tenis tada nije bio ni približno popularan kao danas, a većina Bogdanovih njegovi vršnjaka bavili su se popularnijim sportovima kao što su košarka i fudbal.
- Jednom prilikom sreo sam mog druga košarkaša Jocu Antonića i Saleta Đorđevića. Ja sam u torbi nosio reket i krio sam ga, ali oni su videli dršku i upitali me šta je to. Odgovorio sam im da je to teniski reket, a oni su bili u šoku. Tada je bilo bukvalno sramota da pokažeš reket i kažeš da se baviš tenisom - kaže naš proslavljeni trener.
Trenersku karijeru počeo je uporedo sa igračkom u Kikindi. Devedesetih je sarađivao sa Nenadom Zimonjićem, a iz tog perioda pamti koliko je bilo teško čekanje u redovima za vize.
- Lakše nam je bilo da se plasiramo na turnir, nego da dobijemo vizu - dodaje Obradović, koji je potom počeo da trenira 13-godišnjeg Novaka Đokovića.

Krivi su novinari

Njihova saradnja je obnovljena u Dejvis kup reprezentaciji, a vrhunac je doživela 2010. kad je u finalu legendarnog takmičenja Srbija savladal Franucsku i osvojila "salataru". Igrači su istorijski uspeh proslavili šišanjem "na nulu", ali je popularni Boća izbegao brijanje.

Foto: Informer

 


- To je i dalje misterija. Morao sam po završetku meča da dam intervju za televiziju, držali su me 15 minuta, a oni su se tada svi već ošišali. Baterija mašinice se istrošila, tako da su uspeli da me ošišaju do jedinice. Svi su me kritikovali zbog toga, ali nije da ja nisam hteo da mi obriju glavu - kaže Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Još sam otečen, stavljam obloge i pijem lekove" Nastavnik iz Bačke Palanke, kojeg je pretukao bivši đak: "Ne verujem da ću se vraćati na posao"
Društvo

"Još sam otečen, stavljam obloge i pijem lekove" Nastavnik iz Bačke Palanke, kojeg je pretukao bivši đak: "Ne verujem da ću se vraćati na posao"

"Još sam otečen, stavljam obloge i pijem lekove. Kada uboji malo splasnu, moraću kod lekara na kontrolu. U petak po podne izašao sam iz bolnice, i evo me sada kod kuće. Ne znam šta da kažem i mislim o ovome što se desilo na radnom mestu. U oktobru bi trebalo da odem u penziju, i ne verujem da ću se do tada vraćati u učionicu. Fizičke rane će proći, ali šta je sa onima na duši?"

14.05.2024

09:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Udario me je behatonom. Onesvestio sam se, a on me je šutirao": Nastavnik iz Bačke Palanke, koga je đak pretukao na času, ispričao jezive detalje
Hronika

"Udario me je behatonom. Onesvestio sam se, a on me je šutirao": Nastavnik iz Bačke Palanke, koga je đak pretukao na času, ispričao jezive detalje

- Još sam otečen, stavljam obloge i pijem lekove. U petak po podne izašao sam iz bolnice, i evo me sada kod kuće. Ne znam šta da kažem i mislim o ovome što se desilo na radnom mestu. U oktobru bi trebalo da odem u penziju, i ne verujem da ću se do tada vraćati u učionicu. Fizičke rane će proći, ali šta je sa onima na duši... - pita se Slobodan Zorić, nastavnik praktične nastave u bačkopalanačkoj Tehničkoj školi "9. maj", koga je prošle srede, 8. maja, pod školskim krovom, fizički napao i teško povredio maloletni M. B, inače bivši đak te škole.

14.05.2024

09:44

Planeta

Kreće novi rat! Grčka i Bugarska udarili na Severnu Makedoniju! Nova vlast u Skoplju stala na žulj komšijama
A, sad sve ispočetka

Kreće novi rat! Grčka i Bugarska udarili na Severnu Makedoniju! Nova vlast u Skoplju stala na žulj komšijama

Novi rat je na pomolu između Grčke i Severne Makedonije oko imena te bivše jugoslovenske republike. Nakon što nova predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova prilikom polaganja zakletve nije izgovorila reč "Severna" u nazivu svoje države, već samo "Makedonija", grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da je ona odlučila na provokaciju, ocenivši to nezakonitim i nedopustivim.

14.05.2024

07:00

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija