• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

09:51

Propast Nadala! Teško ćete ga pronaći na ATP listi

reuters

Tenis

Propast Nadala! Teško ćete ga pronaći na ATP listi

Podeli vest

Novak Đoković će osmi put u karijeri godinu završiti na prvom mestu ATP liste, dok je s druge strane Rafael Nadal na 664. poziciji sa samo 45 bodova.

Novakovog najvećeg rivala na terenu nismo videli od Australijan opena zbog povrede. Pokušao je nakon toga da se vrati na teren, ali oporavak nije tako kako se Španac nadao, pa je odlučio da napravi pauzu i propusti ostatak sezone.

Rafael Nadal će 2023. godinu završiti sa samo 45 ATP bodova, pa bi  Novak bi mogao da ima 11.400 bodova više od svog dugogodišnjeg rivala ukoliko osvoji Završni masters u Torinu.  Španac proživljava zaista težak period, pošto je zbog povrede kuka morao da ode na operaciju početkom juna. Iako je bilo spekulacija da bi na teren mogao da se vratim krajem ove godine, od toga neće biti ništa. 

Rafa je najavio da bi trebalo da bude spreman za Australijan open naredne sezone, a već mesecima se sprema za povratak i prvi  grend slem u sezoni. Na poslednjem video snimku koji je objavljen, Rafa se sprema na tvrdoj podlozi, na kojoj će se igrati početkom sezone u Australiji. 

 

- Videli smo izveštaje i izjave, ali ne možemo da ih potvrdimo. Definitivno još ne znam, prerano je reći. Nismo objavili datum upravo iz tog razloga - ne znamo. Rafa tek počinje da trenira -  rekao je nedavno Benito Perez Barbadiljo, Nadalov predstavnik za medije, nakon što se pojavila vest da  će Rafa sigurno igrati u Melburnu.

Španac je prvo najavio da će najverovatnije završiti tenisku karijeru 2024. godine, ali se ipak predomislio i poručio da će igrati ukoliko ga povrede ne budu mučile. Jasno je da će se na najvećim svetskim turnirima takmičiti sa "zaštićenim plasmanom", sve dok mu pravila to budu dozvoljavala. Neće morati u kvalifikacije, ni da već u prvom kolu igra sa najboljim tenisera, ali mu svakako neće biti lako da se vrati posle godinu dana pauze.

"Kralj šljake" je u karijeri osvojio 22 grend slem turnira, dok je 14 puta podigao trofej na Rolan Garosu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!
Besramno!

Rezolucija o Jasenovcu ne sme proći u Crnoj Gori jer ljuti Hrvate! Zagreb preti Podgorici odmazdom! Šta će sad Spajić i Milatović?!

Crnogorski parlament raspravljaće o predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu tek krajem juna, tj. za mesec dana, iako je debata po planu trebalo da bude na dnevnom redu ovih dana. U međuvremenu, DPS "ražalovanog" Mila Đukanovića zahteva da se rezolucija momentalno povuče jer ljuti Hrvate, tačnije ruši dobre odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces EU integracija. Istovremeno, zvanični Zagreb preti Podgorici odmazdom ako se usudi da raspravlja masakru 700.000 ljudi, uglavnom Srba, u ustaškom logoru Jasenovac!

31.05.2024

21:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31