• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

02.05.2024

07:00

Evropske kvalifikacije sad kreću za Partizan! Šta čeka Nađa i kako razdrmati tim?!

Starsportphoto

Partizan

Evropske kvalifikacije sad kreću za Partizan! Šta čeka Nađa i kako razdrmati tim?!

Podeli vest

Pred novim šefom stručnog štaba crno-belih je izuzetno težak zadatak u preostalih pet kola Superlige, a prvi ispit biće paklen - danas u Humsku dolazi Vojvodina (16.55, Arena premijum 1).

Fudbalerima Partizana voda je došla do grla. Nakon tri vezana poraza u domaćem prvenstvu, od Čukaričkog, Crvene zvezde i TSC-a, situacija je postala i više nego alarmantna.

Jesenji prvak je u totalnom nokdaunu, pa je u pitanje sada došla i druga pozicija na tabeli, koja na leto garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. A, suvišno je pričati koliko bi bilo pogubno za klub, u finansijskom i takmičarskom smislu, da se ta šansa propusti, pogotovo ako se ima u vidu da ove sezone nije izboren plasman ni u grupnu fazu Lige konferencija.

"Parni valjak" trenutno ima samo četiri boda više od kluba iz Bačke Topole, kojeg čeka teško gostovati na "Marakani" (19.00, Arena premijum 1). Igra je daleko od idealne, odbrana iz meča u meč pokazuje brojne slabosti, a i napad je prestao da funkcioniše. Zbog toga je rukovodstvo kluba procenilo da nešto mora da se menja, a s obzirom da sami sebe ne mogu i neće da smene, ceh je platio trener.

Palicu je umesto Igora Duljaja (44) preuzeo njegov doskorašnji asistent Albert Nađ (49), koji je potpisao ugovor na godinu i po dana, ali svestan da evropske kvalifikacije za crno-bele počinju već danas. Napravio je nekoliko promena u stručnom štabu, za saradnike je imenovao Miroslava Čermelja, Miroslava Vulićevića i Miloša Podunavca i juče odradio prvi trening u novoj ulozi.

Foto: FK Partizan

Miroslav Čermelj i Albert Nađ na jučerašnjem treningu

Međutim, nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana teži momenat i neugodnijeg protivnika za debi u "odelu" šefa stručnog štaba teško da je mogao da izabere. Novosađani u Humsku stižu u sjajnoj formi, ocokoljeni plasmanom u finale Kupa Srbije, ali i remijem sa Zvezdom u prošloj rundi, kada su bili bolji i propustili dobru priliku da savladaju aktuelnog šampiona.

Trener "lala" Božidar Bandović polako slaže kockice, ekipa se bori za četvrto mesto i plasman na međunarodnu scenu, pa će sigurno puni optimizma doći u Beograd, sa željom da potpuno dotuku oslabljenog rivala. A, kao najveći aduti izdvajaju se Dejan Zukić, Vukan Savićević, Njegoš Petrović, Andrija Radulović, Mihailo Ivanović, Aleksa Vukanović, Kejleb Zadi Seri...

Foto: Starsportphoto

Duel Zukića i Zahida na prethodnom meču

Pred Nađom je, u najmanju ruku, izuzetno komplikovan zadatak, pre svega, na psihološkom planu. Mora da pronađe način da probudi tim, da u svakom smislu razmrda igrače, koji su očigledno "upali u tunel" i ne vide svetlo, a kamoli izlaz. Kako će to učiniti i u kojoj meri će u tome uspeti, videćemo već večeras, oko 19 časova.

Na tom putu će nekada borbeni vezista imati i ozbiljnih kadrovskih problema, jer protiv Voše sigurno neće moći da računa na kapitena Svetozara Markovića, pošto mladi štoper već neko vreme ima problema sa kolenom, kao ni na drugog defanzivca Bojana Kovačevića, koji mora da odradi suspenziju zbog žutih kartona.

Foto: Starsportphoto

Albert Nađ

Zbog toga ostaje veliki znak pitanja kod izbora igrača u poslednjoj liniji. Najverovatnije će par centralnih bekova činiti Aleksandar Filipović i Siniša Saničanin, a u konkurenciji je i Natan de Medina, koji ovog proleća nije još upisao ni minut, kao ni mladi Nikola Miličić.

Izostankom Kovačevića otvara se i pitanje "bonusa", pa nije isključeno da šansu od prvog minuta dobije defanzivni vezista Mateja Stjepanović ili krilo Nemanja Trifunović. U konkurenciji bi trebali da budu i Samed Baždar i Ksander Severina, koji su trenirali, a navijači se nadaju da će se u golgetersku formu vratiti i oporavljeni Mateus Saldanja.

Foto: Starsportphoto

Fudbalere Partizana čeka težak posao

Zanimljivo, juče su sa ekipom radili i momci na koje Igor Duljaj uopšte nije računao ove sezone, a to su napadač Andrija Pavlović, vezista Danilo Pantić i desni bek Marko Živković. Ipak, teško je očekivati da će se Nađ baš sada osloniti na nekog od njih, jer praktično godinu dana nisu odigrali takmičarku utakmicu.

Na kraju, jedno je sigurno, ukoliko Partizan danas ne osvoji tri boda, produbiće se kriza, a sivi oblaci u Humskoj postaće crni. Posle Novosađana, slede još dueli sa Napretkom i Čukaričkim u gostima, kao i protiv Mladosti iz Lučana i kragujevačkim Radničkim kod kuće. Nema sumnje, svaki novi kiks značio bi i totalni kolaps crno-belih.

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija