• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

03.04.2024

06:20

Na današnji dan: Pakao "Pionira" i Partizan progutali Špance

Starsportphoto

Partizan

Na današnji dan: Pakao "Pionira" i Partizan progutali Špance

Podeli vest

Košarkaši Partizana na današnji dan 2008. godine deklasirali su Taukeramiku sa 76:55 u drugom meču četvrtfinala Evrolige.

Crno-beli su u krcatom "Pioniru" i to pred 7.000 navijača dočekali tim iz Vitorije i očitali im lekciju i ujedno izborili majstoricu. Naime, četvrtfinalna serija se igrala na dve pobede, a kako je prvi meč pripao španskoj ekipi (74:66), izabranici Duška Vujoševića režirali su im na svom terenu slatku osvetu. 

"Parni valjak" tada su do ubedljive pobede predvodili Nikola Peković sa 19 poena i Novica Veličković sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 12 skokova. Na drugoj strani u gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Igor Rakočević sa 15 koševa. 

Foto: Starsportphoto

"Grobari" priredili fantastičnu atmosferu u "Pioniru"

Crno-beli su odigrali fantastičan meč, dominirali su od prvog do poslednjeg minuta. Posebno su Beograđani dominirali u odbrani, što pokazuje i samo 55 postignutih poena Taukeramike.

Da se španskoj ekipi sprema pakleno veče bilo je jasno sat i po vremena pre početka meča, kada su "grobari" ispunili "Pionir" do vrhai počeli sa frenetičnim navijanjem. 

Gostima je od prvog napada glavobolju u reketu zadavao Peković, ubrzo su koš rivala počeli da terorišu i Veličković, Milton Palasio i Milenko Tepić pa je prednost na startu prve četvrtine bila ogromnih 22:9. Ekipa Tau je najviše zahvaljujući Rakočeviću prvih deset minuta završi sa manjim minusom - 25:15. 

Foto: Starsportphoto

Veličković i Peković u duelu sa igračem Taukeramike

Pokušao je tadašnji trener španske ekipe Neven Spahija da agresivnom odbranom zaustavi raspucanog Pekovića i donekle je uspeo u svojoj nameri. Ipak, hrvatski stručnjak nije računao da će se tada razigrati Tripković i Tepić i održavati crno-bele u vođstvo. Na drugoj strani, Tau je u životu držao Rakočević, pa je "parni valjak" na odmor otišao sa samo plus pet (36:31). 

Početak drugog poluvremena protekao je u izjednačenoj borbi na obe strane, gosti su u nekoliko navrata prilazili na koš razlike, ali su Vujoševićevi izabranici svaki put uspeli da se izvuku iz tesne situacije i u poslednjih deset minuta uđu sa šest razlike - 54:48. 

Foto: Starsportphoto

Igor Rakočević nije mogao samo protiv Partizana

Očekivala se velika borba u poslednjoj deonici, ali je usledila maestralna partija crno-belih. Košarkaši Partizana su se bukvalno "razgoropadili", agresivnom odbranom nisu dali rivalu da diše, dok su na drugoj strani rešetali koš protivnika sa svih pozicija. Nezaustavljiv je bio tandem Veličković i Peković, pa je Partizan ekspresno stekao dvocifrenu prednost, koja je do kraja bila maksimalnih 21. 

Crno-beli su tako izborili majstoricu, koja je šest dana kasnije odigrana u Vitoriji. Ipak, Partizan tada nije uspeo da ponovi igru iz Beograda, pa je španski tim slavio i otišao na fajnal-for Evrolige. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija