• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

27.09.2021

09:51

KOŠTAO PARTIZAN VIŠE OD 4 MILIONA EVRA! Iliev za Informer: Opet bih doveo Sumu!

Partizan

KOŠTAO PARTIZAN VIŠE OD 4 MILIONA EVRA! Iliev za Informer: Opet bih doveo Sumu!

Podeli vest

Kad bih mogao da vratim vreme, opet bih doveo Sejdubu Sumu u Partizan, kaže za Informer sportski direktor crno-belih Ivica Iliev

Klub iz Humske u petak je raskinuo ugovor sa ofanzivnim vezistom zbog nepoštovanja klupske discipline i direktnog okršaja sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

Gvinejac je došao kao najveće pojačanje u leto 2017, a u crnom-belom dresu je proveo tri sezone pošto je godinu dana bio na pozajmici u Makabiju iz Haife. Odigrao je 114 utakmica i postigao 27 golova uz 24 asistencije i osvojio samo jedan trofej Kupa Srbije.

Važni golovi i Evropa

Sumin transfer iz Slovana iz Bratislave plaćen je 1.650.000 evra, što ga svrstava među najskuplje igrače u istoriji kluba. Plata mu je najpre bila 550.000 evra, a novim ugovorom povećana je na 600.000 evra.

Foto: Starsportphoto

Sejduba Suma nije više fudbaler Partizana



Kad se podvuče crta, Iliev nema dilemu da je Gvinejac mnogo više doprineo nego što je uzeo klubu.

- Hajde da kažem ovako: Da sam znao da će baš sve ovako da bude, uzimajući u obzir i Sumin doprinos i to koliko je plaćen i šta je dao Partizanu i način na koji je otišao i da mogu da vratim vreme, opet bih ga doveo u Partizan. Tri sezone je direktno učestvovao u našem plasmanu u evropska takmičenja. Dao je nekoliko veoma važnih golova, menjao tok bitnih utakmica i mnogo je doprineo klubu. Postoje igrači koje prodate za veliki novac, ali ne ostave trag u klubu, a Sumu će navijači uglavnom pamtiti po lepom - ističe Iliev.

Sportski direktor srpskog vicešampiona zamera sebi što nije pronašao način da utiče na Sumino ponašanje van terena. Vezista je sarađivao sa četvoricom trenera u Humskoj, od Miroslava Đukića, preko Bate Mirkovića i Save Miloševića, do Aleksandra Stanojevića. Delovalo je da se ni sa jednim nije u potpunosti slagao.

Nije bio preplaćen

Transfer od 1,65 miliona evra, zatim plata od 550.000 evra i dve od 600.000 evra, kao i porezi i premije koji se dodaju na to znače da je Suma koštao Partizan više od četiri miliona evra. Ivica Iliev tvrdi da to nije mnogo.

- Ne razumem apostrofiranje da je plaćen 1.650.000 evra i to koliko je dato za plate i koliko je igrač koštao Partizan. Pričamo o transferu manjem od dva miliona evra u vreme kada su transferi u svetu odavno prešli 200 miliona evra. Klubovi u našem okruženju plaćaju igrače skuplje nego mi Sumu, a ti igrači ne ostavljaju trag - ističe Iliev.


- Jedini i isključivi krivac za sve što nije valjalo oko Sume sam ja. Moj posao kao sportskog direktora je da pronađem i pokušam da dovedem dobre igrače. Kod Sume sam prepoznao vanserijski talenat i znao sam da može mnogo da doprinese. Zato sam ga i angažovao. Ono što zameram sebi je što nisam učinio više da utičem na njegovo ponašanje i razmišljanje. Dakle, opet bih ga doveo, ali bih sa njim postupao drugačije. Oni koji bi da traže krivca u nekom drugom, moraju da znaju da ni sadašnji trener Stanojević, ni bivši bivši treneri nisu krivci za situaciju u vezi sa Sumom. Samo sam ja kriv za sve što nije bilo dobro. Ivica Iliev pod imenom i prezimenom preuzima punu odgovornost - objašnjava Iliev.

Foto: Starsportphoto

 

Problem u glavi

Suma je u karijeri promenio sedam klubova, ali nije dogurao do najjačih evropskih liga. Prvi čovek sportskog sektora u Partizanu smatra da bi Gvinejac napravio mnogo bolju karijeru da je umeo profesionalno da se ponaša.

- Suma je postao ljubimac navijača, a to ne bi mogao da nije uradio nešto dobro. Nesporno je da poseduje vanserijski talenat i fudbalski kvalitet. Međutim, neke druge stvari kod njega nisu bile na mestu i to je dokaz da kvalitet nije dovoljan za uspeh. Uostalom, da je umeo profesionalnije da se ponaša i drugačije da razmišlja, sigurno bi imao mnogo bolju karijeru. Tu ne mislim samo na Partizan - zaključuje Iliev.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 2 godine

Ko je iz partazana omastio debelo brk. Ako nemamo a imamo i bolje igrace ali tu nema para za dzep.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija