• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

25.04.2024

13:24

Srbin kreće u nove pobede! Jedan od naših najboljih automobilista startuje na Balatonu!

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Srbin kreće u nove pobede! Jedan od naših najboljih automobilista startuje na Balatonu!

Podeli vest

Sjajni srpski automobilista Nemanja Milovanović spreman je za sezonu 2024, a on i njegov tim odlučili su da startuju predstojećeg vikenda na novoj stazi pravljenoj za F1 - Balaton Park!

Spreman je iskusni vozač da po ko zna koji put učini Srbiju ponosnom.

- Odlazak u Mađarsku je bio pod velikim znakom pitanja, iako sam svaku sezonu do sada počinjao iz ove zemlje. Balaton park je nova staza, na kojoj treba mnogo trenirati i naći pravi setap, ali to nije bio najveći problem. No, sada sam spreman i žarko želim da još jednom obradujem svoju zemlju - otkrio je Milovanović.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 

 

Trka se boduje za FIA Centralnu Evropu, koju je naš Nemanja osvajao ranijih godina.

- Moj “Hjundai i30 N” je potpuno spreman. Tokom zime smo zamenili skoro sve delove, uključujući i motor i potrošeno je mnogo novca. I onda je sada glavni problem budžet. Razmišljao sam da se možda takmičim i u brdskim trkama, ali ni za to nemam dovoljno sredstava.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Naš as dodaje da, uprkos problemima, želi da nastupi pod zastavom Srbije na međunarodnoj sceni.

- Doneo sam odluku da krenem na Balaton i da na licu mesta odlučim šta ću da vozim, u zavisnosti od finansijske konstrukcije. U opticaju su TCR Istočna Evropa, CEZ i Otvoreno prvenstvo Hrvatske, jer se sve tri serije voze ovog vikenda. Kakva god odluka bude doneta, svakako ću dati sve od sebe da vikend odvezem na najvišem nivou! Teško mi je što prvi put u karijeri nemam siguran plan za sezonu, ali mogu da potvrdim da ću se pojaviti na nekoliko trka van naše zemlje i sigurno na jednoj u zemlji. Ipak, na kraju krajeva, nadam se fer i korektnom trkanju sa konkurencijom i novim lepim rezultatima za našu zemlju i publiku -  zaklučio je Milovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija