• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

21.04.2024

21:36

Veletić ispisao istoriju, prva medalja za Srbiju na seniorskom EP u Beogradu

BSS

Ostali sportovi

Veletić ispisao istoriju, prva medalja za Srbiju na seniorskom EP u Beogradu

Podeli vest

Mladi superteškaš Dušan Veletić obezbedio je prvu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu za seniore koje se održava u Beogradu.

Naš bokser je u kategoriji do 92 kilograma izborio plasman u polufinale i to pobedom nad Austrijancem Hagagom Ahmedom, čime je ujedno osigurao i bronzanu medalju. 

Veletić će u borbi za finale odmeriti snage sa najboljim prijateljem iz boksa Hrvatom Luka Pratljačićem, kojeg je pre mesec dana pobedio na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu održanom u Italiji.

Mladi bokser nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenog uspeha.

- Pokušao je Austrijanac da me pobedi na foru kao i prethodne protivnike, ali mu nisam dozvolio. Smatram da smo dobar šou napravili. Ni u jednom trenutku nismo stali i videlo se koliko on želi pobedu, ali sam ja ipak pobedio i obezbedio prvu medalju za Srbiju. U jednom trenutku je izgledalo kao da Austrijanac pokušava da me isprovocira, ali mi je selektor govorio da se uozbiljim i nisam ulazio u dalju raspravu. Ja sam u ringu, ali 50 posto su zaslužni selektor i trener za pobedu zato što mnogo pomažu i govore mi kako da izađem na kraj. Drago mi je što se Luka Pratljačić i ja borimo za medalje, pre početka prvenstva smo se razgovarali svaki dan i govorili jedan drugom "ako Bog da, vidimo se u finalu". Nema ništa lepše nego kad u najtežim trenucima u borbi čujete kako vas publika bodri, hvala im na tome - u jednom dahu rekao je sjajni srprski reprezentativac Veletić.

Pored Veletića četvrtog dana takmičanja pobede za Srbiju ostvarili su i Sejdi Nazif u kategoriji do 63.5 kg protiv predstavnika Turske Usa Jigita. Naš bokser je ovom trijumfom obezbedio meč u kome će se boriti za sigurnu medalju, a protivnik će mu biti prvi nosilac, Rus Mamedov Gabil.

- Moglo se primetiti da je Turčin dosta slabiji od mene, gledao sam da ne idem odmah na početku sa jakim tempom nego da idem postepeno. Sledeći meč će biti dosta teži nego ovaj s obrirom na to da Rus sa kojim ću boksovati je najjači u kategoriji, ali smatram da sam u dovoljno dobroj formi i idemo na sve ili ništa. Voleo bih da publika dođe u što većem broju. Živela Srbija - rekao je Sejdi Nazif.

Uspešan je bio i srpski reprezentativac Jovan Nikolić i u kategoriji do 71 kg izborio četvrtfinale, pošto je bio bolji od Španca Bernarda Martineza Franka. On će za plasman u polufinale i borbu za medalju ukrstiti rukavice sa Crnogorcem Stefanom Savkovićem.

- Nije uopšte lako. Protivnik je bio veoma iskusan, brzo se upoznao sa mojim tempom i stilom borbe. Teško mi je bilo da ga uhvatim jer se dosta kretao, ali na kraju se sve dobro završilo. Znači mi podrška trenera, oni vide mnoge stvari koje mi ne možemo da vidimo. Idem ka tome da ostvarim najbolji mogući rezultat i uzmem medalju - rekao je Nikolić.

Ovim je zaokružen četvrti dan takmičenja na seniorskom EP u Beogradu gde je Srbija ostvarila pet pobeda u pet mečeva. Peti dan takmičenja donosi prvi izlazak dama u ring na ovom šampionatu, ali i novu borbu srpskog reprezentativca za medalju. U kategoriji teškaša (do 90kg) Sadam Magomedov za sigurnu bronzu boriće se protiv Mađara Fehera Kopanija.

Prva u ring će ući Nina Radovanović u kategoriji do 50 kg, a protivnića će joj biti Mađarica Petra Mezei za plasman u polufinale. Dragana Jovanović (52kg) odmeriće snage sa Moldavkom Majom Odaiju i boriti se za mesto među četiri najbolje na šampionatu. Takođe za plasman u polufinale boriće se i Natalija Šadrina (60kg), koju očekuje duel sa Beloruskinjom Alom Ivaškević, dok će se Nikolina Gajić (75kg) boriti protiv Beloruskinje Aline Veber.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija