• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

21.04.2024

14:41

Ludnica! Kladio se na sebe, pa zaradio 12 miliona dolara (VIDEO)

profimedia

Ostali sportovi

Ludnica! Kladio se na sebe, pa zaradio 12 miliona dolara (VIDEO)

Podeli vest

Rajan Garsija pobedio je Devina Heneja i navodno zaradio 12 miliona dolara.

Milionski iznos nije nagrada nakon pobede, nego se Garsija, kako prenose mediji, kladio na sebe. On je navodno uložio dva miliona dolara da će da pobediti, pa mu je isplaćeno 12 miliona. Videćemo šta će na ovo reći čelnici bokserskog saveza.

Garsija je inače šampiona sveta WBC superlake kategorije tri puta nokautirao na putu ka većinskoj odluci sudija i pobedi. Meč je dobio odlukom arbitara sa: 112-112, 114-110 i 115-109.

WBC titula superlake kategorije, koju je Henej držao ulazeći u borbu, više nije bila u igri pošto je Garsija bio pretežak na merenju u petak, pa je Henej zadržao pojas uprkos porazu.

 

 

 

 

Takođe, Garsija i Henej su se kladili pre meča, da onaj ko bude teži plati 500.000 dolara po funti. S obzirom na to da je Rajan bio teži 3,2 funte od dozvoljenog, što je 1,451 kilogram, a u superlakoj kategoriji gornja granica za težinu je  63.5 kg. Devin je postao bogatiji za 1,5 miliona dolara, što je navodno i sam potvrdio posle borbe.

Garsija je inače bio besan posle vaganja, pa je tada obećao da će pobediti i obećanje ispunio.
Mediji su preneli i da je Garsijin otac pokušao da poništo opkladu dva boksera, ali nije uspeo. 

 

Foto: profimedia

 

 

Inače, Harsija i Henej su se već šest puta sreli u ringu, ovo im je bio sedmi okršaj, što je prava retkost u današnjem boksu, a do ovog duela jedan i drgi su imali po tri pobede.

 

 

 

 

 

Garsija je tri puta rušio rivaa koji je bio u nokdaunu, Henej je padao čak pet puta, ali sudija u dva navrata nije brojao. Sudija je bio pod ogromnim pritiskom jer je bilo i niskih udaraca i prljave borbe. Henej je preživeo kanonadu žestkih udaraca Garsije, ali su na kraju sudije većinskom odlukom odlučile da je Rajan ipak bio bolji. 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija