• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2024

21:48

Nole i Ivana ponos Srbije! Olimpijski komitet izabrao naše najbolje sportiste

Shutterstock/Informer/Reuters

Ostali sportovi

Nole i Ivana ponos Srbije! Olimpijski komitet izabrao naše najbolje sportiste

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković (36) i svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović (33) proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2023. godini prema izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Rekorder po proju osvojenih grend slem trofeja je jubilarni deseti put proglašen za našeg najboljeg sportistu, dok je jedna od najboljih atletičarki današnjice četvrti put u karijeri dobila ovo priznanje. Zbog obaveza, Đoković nije prisustvovao ovoj manifestaciji, a nagrada će mu biti naknadno uručena.

Foto: Starsportphoto

 

Najbolji u timskim sportovima je basketaš Strahinja Stojačić, a šampioni Evrope i sveta basketaši su izabrani za najbolji muški tim. Vicešampionke Evrope, odbojkašice Srbije, najbolja su ženska ekipa u našoj zemlji.

Foto: Starsportphoto

 

Nagradu "Bobana Momčilović Veličković" za najuspešnijeg mladog sportistu dobila je atletičarka Angelina Topić, a najbolji trener je Goran Obradović, trener Ivane Španović.

Foto: Starsportphoto

 

Trofej "Olimpijsko srce - General Đukić" dobio je košarkaš Boriša Simanić, koji je na Mundobasketu u Manili ostao bez bubrega.

Foto: Starsportphoto

 

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, sem rukovodstva OKS, prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, selektor košarkaša Svetislav Pešič i mnoge druge ličnosti iz sveta sporta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao se s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao se s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija