• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2022

15:49

MOK STAVLJA VETO RUSIJI I BELORUSIJI! Nema učešća na takmičenjima!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

MOK STAVLJA VETO RUSIJI I BELORUSIJI! Nema učešća na takmičenjima!

Podeli vest

Međunarodni Olimpijski komitet preporučuje da se ruskim i beloruskim sportistima zabrani učešće na međunarodnim takmičenjima

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta preporučio je međunarodnim sportskim federacijama da zabrane ruskim i beloruskim sportistima i zvaničnicima da se takmiče na takmičenjima, saopštio je u ponedeljak, posle ruske invazije na Ukrajinu.

MOK je saopštio da je odluku doneo „kako bi zaštitio integritet globalnih sportskih takmičenja i za bezbednost svih učesnika”.

Čelnici Međunarodnog Olimpijskog komiteta su, istovremeno, pozvali saveze da obezbede da nijedan sportista ili sportski zvaničnik iz Rusije ili Belorusije ne sme da učestvuje pod imenom Rusija ili Belorusija.

- Ruski ili beloruski državljani, bilo kao pojedinci ili timovi, treba da budu prihvaćeni samo kao neutralni sportisti ili neutralni timovi. Ne smeju biti istaknuti nacionalni simboli, boje, zastave ili himne - stoji u saopštenju ove organizacije.

 

 

MOK je takođe saopštio da je doneo "ad hok" odluku da povuče olimpijski orden svim osobama koje trenutno imaju važnu funkciju u vladi Ruske Federacije, uključujući ruskog predsednika Vladimira Putina.

Rečeno je da je odluku donelo na osnovu „izuzetnih okolnosti situacije i uzimajući u obzir izuzetno teško kršenje Olimpijskog primirja i druga kršenja Olimpijske povelje od strane ruske vlade u prošlosti”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Stavite i englezima .. njihovi politicari traze rat sa rusijom vec 20 godina ..

ratko

pre 2 godine

i AMerikancima smrdljivim ma sve su to smradovi sve FAsisti sem MAdjarske ,mi smo i kao zrtve bili kaznjeni tako da jeste i FAFA mafija i MOK

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija