• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

10:23

Novak je nesalomljiv u Dejvis kupu, poslednji put izgubio od čoveka kojeg svi Srbi dobro pamte

tanjug/ap

Novak Đoković

Novak je nesalomljiv u Dejvis kupu, poslednji put izgubio od čoveka kojeg svi Srbi dobro pamte

Podeli vest

Prvi teniser sveta, Novak Đoković nastavio je svoj pobednički niz u Dejvis kupu gde nije izgubio čak 12 godina.

Novak Đoković je pobedio Kamerona Norija u četvrtfinalu Dejvis kupa i tako je plasirao našu reprezentaciju u polufinale gde ćemo igrati protiv Italije.

Najbolji teniser svih vremena debitovao je za reprezentaciju Srbije pre 19 godina, za to vreme u singlu je odigrao 47 mečeva, a zadnji poraz je doživeo davne 2011. godine,  još u starom formatu ovog takmičenja.

Foto: AP/Photo

 

 

Mnogo radosti je Srbiji doneo Đoković u Dejvis kupu. Svi se sećaju  kada  je 2007. godine prvi put uveo Srbiju u glavnu grupu, a samo tri godine kasnije smo u Beograd savladali Francusku i podigli čuvenu salataru.

Samo godinu dana kasnije, Novak Đoković je poslednji put izgubio meč u dresu naše reprezentacije.

KOBNI DEL POTRO

Te davne 2011. godine Novak Đoković je imao problema sa leđima, a to se odrazilo na njegovo učešče u Dejvis kupu,

U godini kada je naša reprezentacija branila titulu, u Beogradu smo dočekali selekciju Argentine u polufinalnom duelu.

Novak zbog već pomenute povrede nije igrao u prvoj seriji mečeva, što nimalo nije bilo dobro za naše momke. Prvo je David Nalbandijan porazio Viktora Troickog, a potom je Huan Martin del Potro bio bolji od Janka Tipsaravića.

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki su popravili situaciju u dublu pobedivši Huana Igansija Čelu i Huana Monaka, a onda je Novak smogao snagu i izašao na megdan Del Potru.

Parirao je Nole svom starom znancu sjajno u prvom setu, ipak harizmatični Argentinac je stigao do porednosti u taj-brejku. U drugom setu je vodio sa 3:0, a onda je Srbin zbog bolova odlučio da preda meč.

Del Potro je uvek bio koban po Đokovića kada su bili u pitanju mečevi pod nacionalnim grbom. Dva puta ga je porazio na Olimpijskim igrama. Prvo 2012. godine u Londonu borbi za bronzu, a zatim i četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru na startu takmičenja, kada je Novak Đoković uplakan napustio teren.

NESTVARAN NIZ

Posle nesrećnog susreta sa Del Potrom, Novak je ušao u nestvaran niz pobeda kada su u pitanju nastupi za reprezentaciju.

Od tada je zabeležio čak 21 pobedu u singlu, padali su svi protivnici koji su mu se našli na putu. 

Foto: AP/Photo

 

 

Mnogo stvari u tenisu se promenilo od koda je on poslednji put izgubio u Dejvis kupu. Nole je tada imao samo četiri grend slem trofeja, a sada na svojim policima ima 24. titule iz serije četiri najjača turnira.

Dejvis kup je recimo potpuno promenio svoj format i sada se igra turnirski na jednoj lokaciji. Mnogi današnji pripadnici Top 10 pravili su svoje prve korake, dok  Đokovićev sledeći protivnik Janik Siner je tada još bio posvećeniji skijanju nego tenisu.

Svi učesnici tog polufinalnog duela između Srbije i Argentine su odvano u penziji, naravno svi osim Novaka Đokovića koji je trenutno prvi teniser na ATP listi.

Nestvarne su cifre koje je Novak Đoković postigao, a nadamo se da će nastaviti ovim putem i da ćemo nakon 13 godina ponovo podignuti salataru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija