• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.09.2023

15:44

Đoković otkrio: Kobi je bio uz mene kad mi je bilo najteže

EPA

Novak Đoković

Đoković otkrio: Kobi je bio uz mene kad mi je bilo najteže

Podeli vest

Košarkaš Kobi Brajant i ja bili smo veoma bliski i pomogao mi je kad sam prolazio kroz teške trenutke, otkrio je teniser Novak Đoković, gostujući u populatnoj emisiji "Tudej" na "NBC" televiziji, nakon osvajanja pehara na Ju-Es openu.

Legendarni košarkaš bio je jedan od najboljih na svetu u svom sportu i krasila ga je ogromna mentalna snaga. Celu karijeru nastupao je za Los Anđeles Lejkerse i nosio je broj 24, a njegov život tragično je prekinut u januaru 2020. godine, kada je stradao u avionskoj nesreći. 

Svog velikog prijatelja setio se Novak Đoković u trenutku kad je osvojio 24. grend slem u karijeri i simbolično ga posvetio Brajantu. On je opisao koliko mu je košarkaš značio. 

- Mamba mentalitet... Mi smo bili veoma bliski, podržavao me je i kada sam imao probleme, kada sam morao na operaciju lakta pre šest godina, imao sam dosta mentalnih izazova, imali smo mnogo razgovora, vodio me je kroz čitav proces i ne mogu da mu budem više zahvalan za to što je uradio. Ne samo za mene, nego i za sve sportiste širom sveta. Njegov duh je bio tu i "24" je broj koji je imao na dresu i mislim da je bilo primereno da to ponesem - objasnio je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

 

Najbolji teniser svih vremena doživeo je da ga iz lože bodre deca Stefan i Tara. Raduje ga što su dvoljno dorasli da shvataju koliko je njihov tata uspešan. 

- Moja najveća želja kao oca je bila da osvojim grend slem i da imaju dovoljno godina da bi shvatili šta se tačno dogodilo - istakao je Novak. 

Ceo svet se pita do kada to Đoković planira da igra na vrhunskom nivou. Osvajanje pehara proslavio je sa najbližima. 

- Nije se još sleglo, bila je ovo veoma teška noć za mene, bilo mi je važno da provedem sa porodicom i timom, tako da nisam baš spavao. Neko od vaših kolega mi je dobacio kada sam dolazio da je to dobar umor, sviđa mi se taj izraz. Ovo je bilo sjajno iskustvo za mene - zaključio je Đoković. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija