• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2024

13:45

Tuga! Preminuo čuveni srpski košarkaš!

starsport/montaža

Košarka

Tuga! Preminuo čuveni srpski košarkaš!

Podeli vest

Legendarni košarkaš Sloge iz Kraljeva, Vladimir Dašić, preminuo je u 69. godini.

Dašić, koji je rođen u Zvečanu,  bio je član sjajne generacije kraljevačkih „belih“ koja je u prvoj polovini osamdesetih godina prošlog veka izborila plasman u elitno košarkaško društvo tadašnje Jugoslavije.

Ostaće upamćen kao odličn poenter, jedan od najboljih i praktično nepogrešivih u šutu za tri poena i jedan od najboljih košarkaša u gradu na Ibru svih vremena.

 

Foto: printscreen

 

 

Kraljevačani se sa setom prisećaju i prepričavaju njegove košgeterske „okršaje“ sa čuvenim Draženom Petrovićem, ali i serijama trojki protiv Partizana, Crvene Zvezde, Zadra Jugoplastike i ostalih članova tada jedne od najačih liga u Evropi.

Zbog svega što je uradio za Slogu iz Kraljeva, on je i odlikovan brojnim nagradama, od čega je poslednju dobio od Sporstkog saveza tog grada 2020. godine.

Sahrana će biti obavljena u ponedeljak, u 12 sati, na novom groblju u Kraljevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija