• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2024

23:45

Laso u Dubaiju u Evroligi:  Prvo moramo da zaštitimo naše igrače!

Tanjug/AP

Košarka

Laso u Dubaiju u Evroligi: Prvo moramo da zaštitimo naše igrače!

Podeli vest

Trener minhenskog Bajerna Pablo Laso dao je svoj komentar na temu proširenja Evrolige na Dubai.

Naime, klub iz jedne od najbogatijih zemalja sveta želi da uđe u elitno evropsko takmičenje i da to "masno" plati.

Laso je kritički nastupio u intervjuu za "S sport", mada nije bio izričito protiv proširenja takmičenja, ali je i ponudio rešenje.

- Nisam neko ko mnogo razmišlja o budućnosti, ali svakako smatram da na neki način moramo zaštititi naše igrače. Šta to znači? Ne možemo gurati igrače da igraju više od 100 utakmica godišnje. Imam igrače sada, i imao sam igrače u Madridu koji su igrali skoro 100 utakmica godišnje. I to je glupo jer to ne pomaže igri - istakao je on i dodao:

Foto: AP/Photo

 

- Na kraju krajeva, "ubijamo" naše igrače. Na neki način, moramo upravljati poslom, i ja sam prvi koji brani tu ideju. U redu, ako moramo ići u Dubai, ako moramo pronaći još jednog sponzora, ako moramo uraditi više, svakako. Biću veliki branilac toga, ali biću veliki branilac i toga da moramo zaštititi naše igrače.

Takođe, španski stručnjak je istakao važnost saradnje FIBA, Evrolige i domaćih prvenstava.

- Ako ih guramo da igraju 100 i nešto utakmica, biće teško, jer će se povrediti i neće igrati onoliko dobro koliko mogu. Nije lako pronaći rešenja. Voleo bih da ponudim rešenja, i mogu dati ideje, ali za mene, budućnost dolazi kroz to da se FIBA i Evroliga udruže, kao i sa nacionalnim domaćim ligama. Mislim da treba ići ruku pod ruku, pokušavajući da rastemo jer smo videli u Evropi kako ljudi prate svoje nacionalne timove, domaće lige, Evroligu. Dakle, imamo veliku bazu navijača, i moramo je zaštititi. Moramo zaštititi navijačku bazu i moramo zaštititi igrače - glavne aktere. Nadam se da će to doći u budućnosti jer će to biti dobra budućnost za košarku. To je ono što želim - poručio je Laso.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija