• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2023

17:23

Kaminski otkriva: Često ne znam šta se dešava oko mene na terenu!

AP/Photo

Košarka

Kaminski otkriva: Često ne znam šta se dešava oko mene na terenu!

Podeli vest

Amerikanac u redovima Partizana Fren Kaminski, slabije je započeo sezonu nego što je očekivano, ali nekadašnji deveti pik prve runde NBA drafta smatra da je za to kriva tranzicija u Evroligu i njegovo adaptiranje na drugačiji sudijski kriterijum i stil igre.

Kaminski je letos stigao u Humsku iz Hjuston Roketsa, a prethodno je nosio dresove Atlanta Hoksa, Finiks Sansa i Šarlot Hornetsa. Predviđana mu je uspešna NBA karijera, ali popularni "Frenk d tenk" nije uspeo da ispuni očekivanja.

Foto: AP/Photo

Frenk Kaminski u dresu Atlante

Poslednje dve sezone našao se pred izlaznim vratima najjače lige sveta pa je odlučio da se oproba "preko bare" i da debituje u Evroligi i to upravo u crno-belom dresu. Priznaje da je tranzicija dosta teža nego što je mislio.

I dalje sam u procesu učenja. Takođe, moram da zaslužim poštovanje sudija. Kada budem otkrio sve stvari, biće mnogo bolje. Čini mi se da sam u svakoj utakmici u problemu sa faulovima. I dalje se navikavam na sve što se dešava oko mene. Moram da priznam, drugačije je. Kada igraš godinama po jednim pravilima, osetiš kolika je razlika kada pređeš na druga. Prošle su četiri utakmice u Evorligi, cilji mi je da u svakoj narednoj utakmici budem bolji nego što sam bio. Košarka u Evropi je drugačija, definitivno, ali kako vreme prolazi osećam se sve opuštenije - priznaje nekadašnja zvezda Viskonsin univerziteta.

Foto: Starsportphoto©

Teška adaptacija

Odmah je otkrio i kako je njegovo nedovoljno poznavanje pravila košarke u Evropi uticalo na poraz Partizana juče na gostovanju Olimpijakosu.

I dalje učim mnogo toga. Pravila su značajno drugačija. Verujem da su svi videli u meču sa Olimpijakosom, nisam znao da se tehnička računa i kao lična greška. Da sam znao, nikada ne bih reagovao kako jesam - podsetio je Kaminski na momenat kada je zbog žalbe kod sudija zaradio tehničku i petu ličnu grešku.

Ipak, u jednu stvar se vrlo brzo uverio i navikao, a to je rad sa Željkom Obradovićem.

Foto: Starsportphoto©

Željko Obradović

- Ne bih poredio Željka ni sa jednim trenerom, jer je jedinstven u svemu što radi. Kod njega se radi sa mnogo intenziteta. Ne možeš ni da osvojiš sve što je on osvojio, ako nisi takav trener. Traži mnogo od svojih igrača, što je sjajno. Bori se za nas kao igrače. Volim da igram kod njega. Mnogo mi pomaže u tranziciji iz američke u evropsku košarku. Dao mi je mnogo samopouzdanja i veruje mi - kaže Amerikanac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija