• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2023

16:37

Pešić: Mnogo važno! Za naredne utakmice imamo dva igrača više! I još nešto strašno zanimljivo...

Starsportphoto

Košarka

Pešić: Mnogo važno! Za naredne utakmice imamo dva igrača više! I još nešto strašno zanimljivo...

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobedila selekciju Dominikanske Republike rezultatom 112:79

Pres konferenciju posle utakmice otvorio je kratko Vanja Marinković:

- Odigrali smo dobro od početka. Postavili smo ton već u prvoj četvrtini smo imali veliku prednost koju nismo ispuštali. Nastavili smo da vršimo pritisak na plejmejkerima, to je bio ključ - istakao je Marinković.

Selektor Svetislav Pešić je nastavio:

- Ovo je bila teška utakmica za nas. Igrali smo protiv teškog tima Dominikane. Oni su ofanzivno orijentisani, jako su dobri u tom segmentu, ali kao što je rekao Vanja, bilo je važno pokazati reakciju posle prošle utakmice. Tim je reagovao sjajno, ne samo zato što smo pobedili, već i zbog toga što smo dobro čuvali dva igrača Dominikane, najboljeg po našem mišljenju, koji je Feliz, a on je odigrao sjajan turnir. Imao je sjajnu statistiku. Hteli smo da ga izvedemo nekako iz meča. Očigledno smo napravili dobar plan i odradili dobar posao. Važno je kako reagujemo u odbrani iz tranzicije, posebno protiv ekipe koja igra brzo. Odličan je naravno i Tauns, ali i Montera smo hteli da zaustavimo zajedno sa Felizom. Igrali smo odbranu na spoljnim igračima. Vrlo važna pobeda za nas. Ono što je za nas bilo važno jeste da damo šansu Petruševu i Avramoviću. Nismo mogli da računamo na vrlo važne igrače za nas, koji su bili dobri i u pripremnim mečevima. Za naredne susrete imamo dva igrača više. Oni moraju da daju maksimum. Svaka čast mojim igračima, pokazali su timski duh, karakter, svaka pobeda je važna za nas i slavimo svaku pobedu zajedno. Od prvog dana do poslednjeg - rekao je Pešić.

Napominje Kari da se priprema utakmice nije razlikovala od one sa Italijom.

- Ništa se nije promenilo. Kada igrate protiv ofanzivno orijentisane ekipe kao što je Dominikanska Republika, morate da im oduzmete prednost u napadu. Da se vraćate što brže u odbranu i da zaustavljate loptu. Ako ste uspešni u tome, to je važno. Važno je i kako mi igramo u napadu. Ključ košarke je da postignete koš. Da biste davali koševe potrebna je lopta. Da biste dobili loptu morate da igrate odbranu. Pre svega je važno kako igramo odbranu, ne samo u ovoj nego u svakoj utakmici - dodao je Pešić.

Pohvalio je selektor klupu...

- To je ono što svaki tim želi, da imate dobru podršku sa klupe. Stalno morate da trenirate i čekate svoju šansu. Mi smo izgubili Simanića, imamo igrača manje na klupi. Bila je i povreda Avramovića. Moramo da imamo dobru energiju sa klupe. Svaki igrač, ne samo oni koji su starteri, moraju da utiču i učestvuju u dobroj igri ekipe - kaže Pešić.

Prokomentarisao je i Taunsa:

- Nemoguće je čuvati takvog igrača kao što je Tauns. Izvanredan je napadač, u igri 1 na 1, sa sjajnim šutem, mnogo teško ga je čuvati... Svi igraju za njega. Međutim, mislim da je veoma dobar posao uradio, ne samo Davidovac, znamo da igrači koji nemaju atletiku imaju glavu, a on je jedan vrlo inteligentan igrač, ima sposobnost da predvidi situacije. Iz meča u meč je sve bolji i to nas raduje. Sedam, osam minuta je igrao i Milutinov na Taunsu odlično - poručio je Pešić i dodao jednu zanimljivost:

- Da ne budemo nerealni, ali imali smo 30 asistencija, nije to za padanje u nesvest, ali kao trener moram da istaknem to zbog igrača. Ekipa koja zatvori sve prolaze i napravi 30 asistencija, to je nešto što se retko dešava. Nisam ih našao u svlačionici, ali evo odavde im se javljam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12