• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

28.04.2024

06:20

Na današnji dan: Rođen je jedan od najboljih fudbalskih trenera današnjice!

AP/Photo

Fudbal

Na današnji dan: Rođen je jedan od najboljih fudbalskih trenera današnjice!

Podeli vest

Na današnji dan 28. aprila 1970 rođen je bivši fudbaler i čuveni trener Dijego Simeone u San Nikolasu, Buenos Ajres.

Popularni Čolo profesionalnu karijeru počeo je davne 1987. godine braneći boje argentinskog Veleza.

Tamo ostaje tri godine nakon čega ga put vodi u Italiju, gde postaje fudbaler Pize. U Toskani dospeva u žižu javnosti i izaziva interesovanje većih klubova. Leta 1992. dogovara prelazak u Španiju, gde će ostaviti najdublji trag, prvo igrajući za Sevilju, a potom za voljeni Atletiko Madrid.

Foto: AP/Photo

Dijego Simeone

Najbolje igračke dane proveo je u dresu "jorgandžija" u koje se čak i vratio 2003. nakon avanture sa Interom i Lacijom. 

Po okončanju igračke karijere 2006, prelazi u trenere i preuzima argentinski Rasing. Činilo se u početku da uloga u odelu neće pratiti onu koju je imao noseći kopačke, ali Simeone nije odustajao već je neprestano učio i pekao zanat.

Foto: AP/Photo

Dijego Simeone u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona

Nakon nekoliko godina provedenih u domovini i jedne polusezone u italijanskoj Kataniji, dobija priliku 2011. da sedne na klupu tima čija je igračka legenda. Taj klub je, naravno, Atletiko Madrid.

Za kormilom gradskog rivala Reala osvojio je dve titule lige Evrope (2012,2018), španski Superkup (2014), dva trofeja Evropskog Superkupa (2013, 2019), španski Kup (2013), dve šampionske titule Primere (2014,2021) i nagradu za najboljeg trenera sveta 2016.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija