• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

26.04.2024

16:08

Niš i Novi Sad dobijaju regonalne Sportske centre, a svi klubovi Superlige Srbije najmodernije travnate podloge

Starsportphoto©

Fudbal

Niš i Novi Sad dobijaju regonalne Sportske centre, a svi klubovi Superlige Srbije najmodernije travnate podloge

Podeli vest

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Branislav Nedimović, potpredsednik FSS, a između ostalog doneta je odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu.

Ovi projekti će biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji. Pored novih centara u Nišu i Novom Sadu, predviđena je i rekonstrukcija Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji. Takođe usvojen je Kalendar takmičenja za sezonu 2024/2025.

Jedna od najvažnih odluka odnosi se na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije.

Članovi fudbalske Vlade usvojili su odluku o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja. "Dijamantsku loptu" FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

"Zlatna lopta" FSS pripašće igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu najdražih boja, Filipu Kostiću, Nemanji Gudelju i Nikoli Milenkoviću. Važna odluka odnosi  se na  na usvajanje predloga strategije razvoja fudbala u našoj zemlji za period 2024-2028.

Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi. Do sada je više od 2000 klubova dobilo donaciju FSS. Usvojen je i Finansijski izveštaj za period 1.1. 2023 do 31.12.2023.kao i Izveštaj nezavisnog revizora za 2023. godinu.

Takođe, čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije, na danas održanoj sednici Izvršnog odbora, a na predlog Branislava Nedimovića, potpredsednika FSS, pružili su punu podršku selektoru Draganu Stojkoviću i njegovom stručnom štabu, igračima na čelu sa kapitenom Dušanom Tadićem, za dobar nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u  Nemačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija